banner47

Minik Adımlar 23 Nisan'ın 101'nci yılını evlerinden koşarak kutladı

23 Nisan’ın 101. yılında düzenlenen Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu’na hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı ülkelerinden çocuklar katıldı.

Minik Adımlar 23 Nisan'ın 101'nci yılını evlerinden koşarak kutladı
banner3

BURSA (İGFA) - Eker, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen ve çocukların tek bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hem farklı hem de keyifli bir etkinlikle kutladı. Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Koşusu’na yüzlerce çocuk katıldı. Miniklerin evlerinden koşarak yer aldığı online etkinlik, Eker'in Youtube kanalından ve SportsTV’den canlı yayınlandı.  

Katılımcı çocuklar ve aileleri; evlerinin içinde salonda, koridorda, balkonda, birkaç odada veya bahçelerinde bir hat belirleyerek 101 metrelik bir koşu parkuru oluşturdu. Çocuklar arasından 100 katılımcı canlı yayında koşma fırsatı bulurken, diğer minikler de aynı anda Eker’in YouTube kanalından veya SportsTV’den koşuyu takip ederek, arkadaşlarına eşlik etti. 

İstanbul’dan Diyarbakır’a, Çanakkale’den Moskova’ya, Edirne'den Stokholm’e, Kütahya'dan Taipei’ye kadar farklı şehirlerden çocuklar bir araya geldi. Türkiye dahil 6 ülke, 5'i yabancı 56 şehirden 605 çocuk ve aileleri canlı yayında buluştu. 23 Nisan Çocuk Koşusu’nun açılış konuşmasını yapan Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, “ Geçtiğimiz yıl pandemi koşullarında çocuklarımıza moral vermek, sağlıklı kalmaları, hareket etmeleri yönünde motivasyon sağlamak ve bayram coşkusunu yaşatmak için Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu’nu düzenleyerek bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk online koşusu olan Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu’nun gördüğü yoğun ilgi, bu keyifli organizasyonun ikincisini gerçekleştirme yolunda bizi heyecanlandırdı” diye konuştu.

Etkinliğe, Türkiye Atletizm Federasyonu, Adım Adım ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın destek verdiğini söyleyen Nevra Eker, canlı yayına katılarak konuşma yapan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı’ya da teşekkür etti.  

KRAL ŞAKİR RENK KATTI

Açılış konuşmalarının ve hep birlikte söylenen İstiklal Marşı’nın ardından heyecan dolu etkinlik başladı. Çocuklar koşu başlamadan önce Spor Eğitmeni Beste Önal ve kızı Sim ile ısınma hareketleri yaptı. Türkiye’nin en çok izlenen çocuk animasyon dizisi Kral Şakir de ısınma hareketlerine eşlik etti. Bu renkli anlarda Kral Şakir'in yaratıcısı Varol Yaşaroğlu da çocuklardan gelen soruları yanıtladı.  Kendi 101 metrelik parkurunu bitiren her katılımcı koşunun birincisi oldu.

Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu ile yüzlerce çocuk sağlıklı bir yaşama coşku dolu bir adım attı.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 16:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23