banner47

Marmaris'teki yangın devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Bakanlar Kirişci ve Soylu, Marmaris'teki yangın bölgesinde havadan incelemelerde bulundu. Bakan Kirişci, 14 uçak ve 20 helikopterle alevlere havadan müdahalenin yeniden başladığını bildirdi. Kirişci, "Manzara ürkütücü değil ancak temkinli olmalıyız" dedi. Bakan Soylu da sabotaj iddialarının araştırıldığını söyledi. Yangın nedeniyle bölgeye yakın yerleşim alanındaki evler tahliye edildi.

Marmaris'teki yangın devam ediyor
banner3

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. 

Orman Genel Müdürlüğü, havanın aydınlanmasıyla birlikte 20 helikopter ve 14 uçaklık hava gücüyle Marmaris'teki yangına müdahaleye başladı.

"3 AYRI NOKTADA AYNI ANDA BAŞLADI" İDDİASI

NTV ekibinden Merih Ak, yangının 3 ayrı noktada aynı anda başladığı yönünde iddialar bulunduğunu, bunun da sabotaj ihtimalini gündeme getirdiğini aktardı.

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı.

Günün aydınlanmasıyla birlikte havadan müdahale yeniden başladı. 

30 EV TAHLİYE EDİLDİ

Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde alevlerin tehdit ettiği 30 ev, görevlilerin uyarısıyla tahliye edildi.

Marmaris yangınını söndürme çalışmalarına, Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki 7 TOMA'nın da katıldığı, 12 takviye TOMA'nın ise söndürme çalışmalarına katılmak üzere çevre illerden yola çıktığı öğrenildi.

BAKANLAR KİRİŞCİ VE SOYLU BÖLGEDE

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'teki orman yangını bölgesinde havadan incelemelerde bulundu.

Kirişci ile Soylu, havadan yaptıkları incelemenin ardından Değirmenyanı Yangın Yönetim Merkezi'nde çalışmalar hakkında bilgi aldı. İki bakan burada gazetecilere açıklamada bulundu.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER