banner47

Malatya'ya 'UNESCO Eğitim Gezisi' düzenlendi

Malatya'ya 'UNESCO Eğitim Gezisi' düzenlendi
banner3

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde, Türkiye’deki tüm Profesyonel Turist Rehberlerine ve Türsab acentelerine açık olarak hazırlanan ‘Unesco yaratıcı şehirler Gastronomi ve Gurme Uzmanlık ve Eğitim Gezisi’ kapsamında, Malatya'ya da gezi düzenlendi. MALATYA (İGFA)-  Malatya'daki geziye katılan profesyonel turist rehberlerinden Sevgi Karakaya Malatya’nın çok geliştiğini ifade ederek,  "Malatya’ya uzun yıllar önce yabancı turist gurupları getirmiştim. Gaziantep Rehberler Odasının düzenlemiş olduğu bir organizasyon sonrasında uzun bir aradan sonra tekrar yolum Malatya’ya düştü. Malatya inanılmaz bir gelişim göstermiş" dedi. 

Taşhoran Kilisesi'ni gezen Karakaya, "Malatya’da gastronomi alanında güzel çalışmalar yapılmakta. Geniş bir yemek kültürüne sahip olduğuna şahit olduk. Kültür alanında yapılanlar, yeni müzelerin açılması bizi etkiledi" ifadelerini kullandı.

Malatya’da köklü değişiklikler olduğunu belirten turist rehberlerinden İsmail Şakir Epikmen ise, “Malatya’ya ilk defa 1974 yılında 14 yaşında iken geldim. Malatya’ya ondan sonrada defalarca  geldim. O günkü Malatya ile bugünkü Malatya arasında karlı dağlar kadar fark var. Taşhoran Kilisesi muhteşem bir eser bugüne kazandırılmış" dedi.

      Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Kurucu Başkanı Mehmet Severoğlu, "Gaziantep Rehberler Odasının düzenlemiş olduğu tur kapsamında iki günümüzü Malatya'da geçirdik. Malatya'ya sekiz yıldır sürekli geliyorum. 2019 yılından bu yana yapılanlar bölgeyi bilen biri olarak beni çok şaşırttı. 26 arkadaşımızla çok güzel bir gezi gerçekleştirdik. Yapılan mimari çalışmalar için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a çok teşekkür ederiz" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER