banner47

Limak'tan enerji verimliliğine gölge oyunu ile farkındalık

Limak'tan enerji verimliliğine gölge oyunu ile farkındalık
banner3

Sosyal sorumluluk projeleriyle hizmet verdiği bölgeye katma değer sağlayan Limak Enerji Uludağ Elektrik, enerji tasarruf ve verimliliğini çocuklara gölge oyunu ile anlattı.BURSA (İGFA) -Bursa Valiliği Enerji Yönetim Birimi ile birlikte organize edilen program kapsamında, okullara ziyaret gerçekleştirildi ve Karagöz ve Hacivat, bu kez enerji tasarrufunu çocuklara anlattı.

Uludağ Elektrik öncülüğünde Karagöz Sanatçısı Osman Ezgi tarafından anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan oyuna çocukların ilgisi büyüktü.

Hacivat’ın sorularına hep bir ağızdan cevap veren öğrencilere, evde yapılacak tasarruf ve verimlilik uygulamaları eğlenceli bir şekilde anlatıldı. Karagöz ve Hacivat,çocuklara kullanılmayan elektrikli ev aletlerinin fişten çekilmesi, kullanılmayan lambaların açık bırakılmaması, fırın ve buzdolabı kapaklarının çalışırken açılıp, kapatılmaması gerektiği gibi tüyoları anlattı. Hacivat’ın Karagöz’e sorduğu sorular üzerinden kurgulanan oyunda, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakılması için tasarruf ve verimliliğin önemi vurgulandı.

Sömestir tatiline girmeye hazırlanan öğrencilere gölge oyunu dışında enerji temalı kitaplarıyla da ulaşan Uludağ Elektrik, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynaklarını eğlenirken öğretiyor. Her yıl güncellenen bir içerikle çocuklarla buluşturulan Enerjik Tatil Boyama ve Etkinlik ile Geleceğin Enerjisi kitaplarında, çocuklar sağlıklı bir gelecek için yenilebilir enerji kaynaklarının ne kadar önemli olduğunun bilincine varıyorlar.

Dünyanın en büyük sorunlarından birisi haline gelen enerji ihtiyacını sürdürülebilir şekilde elde etme konusuna dikkat çekmek istediklerini belirten Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, iklim değişikliğiyle mücadele için tasarruf ve verimlilik uygulamalarına farkındalık yaratılarak yaygınlaştırılmasının yeşil enerji kullanımının teşvik edilmesi ve çocukluk çağından itibaren bu bilincin oluşturulması noktasında çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. 

Bu arada şirketin bugüne kadar yaklaşık 30 bin kitabı hizmet bölgesi olan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’nın yanı sıra Ankara, Antalya, Kars ve Afrika’da yer alan Tanzanya’daki öğrencilere hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23