banner47

Kocaeli Körfez Emek Gençliği’nden işçilerle anket

Körfez Emek Gençliği’nin genç işçilerle yaptığı ankete göre gençler borçlarla boğuşuyor, düzenli beslenemiyor, gelecek planı yapamıyor.

Kocaeli Körfez Emek Gençliği’nden işçilerle anket
banner3

KOCAELİ (İGFA)- Metal, petrokimya, hizmet, depo, lojistik, liman, inşaat gibi 8 farklı iş kolundan 17-30 yaş arası 70 genç ile yapılan ankette çıkan sonuçlar genç işçilerin yaşanan bu kriz koşullarındaki yaşam standartlarını gözler önüne seriyor.

Ankete katılan işçilerin yüzde 57’sinin işyerlerinde pandemiden sonra da herhangi bir değişiklik olmadı. Pandemi öncesindeki çalışma saatleri, izin günleri, mola süreleri aynı şekilde kaldı.

Salgının resmi olarak açıklanmasından bir hafta sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar liralık ekonomik destek paketinden emekçilere düşen ise 2 milyar liraydı. Ankete katılan işçilerin yüzde 81.4’ü, ekonomik destek paketinden yararlanamadığını belirtti.

Körfez Emek Gençliği tarafından yapılan açıklamada, kriz koşulları ile birleşen salgının yarattığı ekonomik sıkışmışlık genç işçiler içerisinde de apaçık kendini gösterdiği ve her gün gelen yeni zamlar ücretleri gelmeden eritir durumda olduğu söylendi. Genç işçilerin yüzde 81,5’inin ücretlerinin temel ihtiyaçlarını karşılamadığını söylemesi de bu gerçekliğin somut örneğini veriyor.

‘SADECE YÜZDE 3’Ü YAŞAM KOŞULLARINI İYİ BULUYOR’

Ankete katılan genç işçilerin sadece yüzde 3’ünün ülkedeki yaşam koşullarını iyi bulduğunu açıklayan Körfez Emek Gençliği, anketimize katılan genç işçilerin yüzde 77’sinin Türkiye’de herhangi bir partinin gençliğe yönelik politikaları olduğunu düşünmediğini kaydetti. 

"Patronlar ve hükümet kendi çıkarlarını savunmak için birlikte ve örgütlü hareket ediyorsa, bizler de kendi taleplerimiz, yaşam hakkımız için birlik olup örgütlenmek zorundayız" diyen gençler, "Bunun için bu 1 Mayıs’ta bulunduğumuz her yerde yan yana gelmeli, taleplerimizi hep birlikte haykırmalıyız. İş, eğitim, gelecek, gençlik hiçbirinden vazgeçmeyecek” çağrısında bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23