banner47

Kayseri Kültepe'yi dünya duyacak

Kayseri Kültepe'yi dünya duyacak
banner3

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından düzenlenecek olan Kültepe Ekonomi Zirvesi’nin hazırlıkları sürüyor. Genel başkan Vekili Bekir Aydın yaptığı açıklamada uluslararası bir zirve için ilk adımı atmakta olduklarını belirtti.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
ASKON genel merkez üyeleri ve Kayseri şube temsilcilerinin katılımı ile bir dizi ziyaret yapan dernek yetkilileri ziyaretler esnasında zirveye ilişkin son gelişmeleri aktardı. Konuya ilişkin açıklama yapan ASKON Genel Başkan Vekili Bekir Aydın “24 Haziran’da düzenleyeceğimiz Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde uluslararası bir boyutun ilk adımlarını atıyoruz. İlk 3 zirvede ulusal bir program yaparak Kültepe’yi bir marka haline getirdik. Şimdi de uluslararası bir hüviyet olması yolunda Türki cumhuriyetlerin büyükelçilerinin katılımı ile zirvemizi icra edeceğiz. Birbirinden önemli isimler konuşma yapacaklar. Programın hazırlıklarında sona yaklaştık. Son düzenlemeleri yapacağız. Kayseri’de önemli kurumlardan bazılarını ziyaret etme fırsatımız oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Çok önemli istişarelerde de bulunduk. Kültepe’yi dünyaya duyuracak adımları hep birlikte atacağız” diye konuştu.

Bekir Aydın, “Bu tarz zirveleri İstanbul gibi global şehirlerde ‘Kültepe’ markasıyla yapmak çok daha kolay olmasına rağmen markanın doğduğu şehir Kayseri’de devam ettirmeye ısrarcıyız. Bu konuda şehrin dinamiklerine çok iş düşmektedir. Zirveyi el birliği ile bir kaç yıl içerisinde uluslararası boyuta taşıyacağız.  İlk etapta 5 farklı ülkenin Ticaret ve Ekonomi Bakanlarını misafir edeceğiz. Sonrasında ise ülke başkanları boyutuna getireceğiz. Bunlar şehre de global anlamda değer katacaktır. Bu uzun ve değerli yolculukta kentimizin Valisini, Büyükşehir Belediye Başkanını, İlçe Belediye Başkanlarını, iş dünyası temsilcilerini yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23