banner47

Kayseri'de N-Kolay ulaşım

Kayseri'de N-Kolay ulaşım
banner3

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ulaşım kartı olmasa dahi temassız özellikli kredi ve banka kartları ile kent içi toplu ulaşımından faydalanabilmeye imkan sağlayan Toplu Ulaşıma Kredi Kartı ile Biniş ve N-Kolay Mobil Uygulama Tanıtım Töreni’ne katıldı. Başkan Büyükkılıç, yeni uygulamanın temas olmadığı için hem hayatı kolaylaştırdığını hem de hayatı sağlıklı hale getirdiğini söyledi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş., Aktif Bank, E-Kent, Mastercard paydaşları ile birlikte ulaşım alanında büyük kolaylık sağlayacak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Toplu Ulaşıma Kredi Kartı ile Biniş ve N-Kolay Mobil Uygulama Tanıtım Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, E-Kent Genel Müdürü Atıl Aykar, Mastercard Türkiye Başkan Yardımcısı Hakan Tatlıcı, Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan ile Genel Sekreter Yardımcıları Bayar Özsoy, Hamdi Elcuman, Serdar Öztürk ile Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut ve daire başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende, Ulaşım A.Ş. tanıtım videosu izletildi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, törende yaptığı konuşmada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşımda kendisinden olumlu anlamda her yerde söz ettiren, hayatı kolaylaştıran ve günün koşullarına uyarlama yönünde gayretlerini gösteren ekibine teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, hem cep telefonları hem de temassız kredi kartlarının kullanılabileceğini ifade ederek, “Hayatı kolaylaştırma adına, paydaşların bir araya gelerek bizimle yapmış olduğu N-Kolay uygulamayı hayata geçirerek, hayatımızı en kolay şekle dönüştürecek bir yaklaşım sergiliyorlar. Bunu hayata geçirirken, Kayseri’mizin kıvrak zekâsına güvenerek, en çok yararlanılacak bir şehir olarak yorumluyorlar. Tüm Kayserili hemşerilerimiz de artık cebindeki herhangi bir kart yoluyla ve akıllı telefonları kullanarak bu imkânları kullanacak" dedi.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de tam biletin 4.50 TL olduğunu, indirimli 2.25 TL olduğunu, Kayseri’nin büyükşehirler arasında ulaşım ücretlerinin daha uygun olduğunu, aktarma ücretinin de alınmadığını, 80 dakika içerisinde toplu taşıma araçlarından faydalandıklarını söyledi. Büyükkılıç, N-Kolay uygulamasını indirip, üye olan her vatandaşa iki biniş hediye olacağını da ifade etti.  

Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut, 340 bayi, 17 özel gişe ve 80 otomatik bilet dolum makinası ile hizmet verdiklerini, toplam 437 fiziki noktada vatandaşların bilet teminini yapabildiğini söyledi. 3 ayrı önemli kolaylığı sunacak uygulama için toplantı yapıldığını ifade eden Canbulut, vatandaşların toplu taşıma kartları olmasa bile temassız özellikli bankacılık kartları ile hizmet alabileceklerini, hem ulaşım hem de temassız kartları olmasa bile N-Kolay uygulamasını yükleyerek, cep telefonlarını okutarak tam bilet ücreti üzerinden toplu taşıma araçlarından faydalanabileceklerini anlattı. Temassız kart kullanımın 6 kat arttığını vurgulayan Canbulut, ayrıca bu uygulama sayesinde biletlere dolum yapabilme imkânı sağladığını, aktarma özelliğini de sisteme tanıttıklarını, Türkiye’de bir ilk olarak kredi/banka kartlı geçişlerde de ücretsiz aktarma uygulaması kullanılacağını belirtti. Canbulut, aktarma süresi içinde yapılan binişlere ait ücretlerin gün sonunda kullanıcıların kartlarına iade edileceğini sözlerine ekledi. Mastercard Türkiye Başkan Yardımcısı Hakan Tatlıcı ise Kayseri’ye misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür ederek, “ Biz aslında bu proje ile birlikte ‘ulaşımdaki bakiyem bitti’ sesini ortadan kaldırıyoruz. Global teknolojimizi ve global deneyimimizi Türk reçetesiyle Kayseri’ye getirdik. Önümüzdeki günlerde bütün Kayserili hemşehrilerimiz ceplerindeki kredi kartları, banka kartları ve mobil telefonlarını kullanarak ulaşımda kartlarını kullanabilecek, bakiye bitti sesini duymadan" dedi.

Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca Oğan da uygulama hakkında verdikleri desteklerden bahsederek, vizyoner bir proje olduğunu ve bu projenin paydaşlarından birisi oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23