banner47

İstanbul'un 24 ilçesinde 35 okul spor salonuna kavuştu

İstanbul'un 24 ilçesinde 35 okul spor salonuna kavuştu
banner3

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda inşa edilen, 24 farklı ilçedeki, toplam 35 okul spor salonunun açılışlarını gerçekleştirdi.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda inşa edilen, 24 farklı ilçedeki, toplam 35 okul spor salonunun yapımlarını tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet verdiği okul spor salonu sayısının 185'ten 220’ye bu tesislerden yararlanacak öğrenci sayısı da toplam 223 bine yükseldi.

35 spor salonunun toplu açılışı, Bakırköy Şenlikköy Mahallesi’ndeki Murat Kölük İlkokulu’nda, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İBB Spor Kulübü’nde spor yapan minik öğrenciler tarafından, alkışlarla ve Türk bayraklarıyla karşılanan Başkan İmamoğlu, “Enerji dolusunuz. Çok zeki, çok akıllı, çok çevik görünüyorsunuz. Eminim aileleriniz ve öğretmenleriniz sizinle gurur duyuyor, her birinizle. Kreşlerimizde eğitim alan çocuklarımızla beraberdim dün sabah. Ve güne inanılmaz bir enerjiyle başladım. Şimdi de sizin sayenizde çok güzel bir enerjiyle güne başlayacağım” diye konuştu.

Atatürk’ün, “Ben, sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim” sözlerine atıf yapan Başkan İmamoğlu, “Ahlaklı, zeki, çevik olduğumuz zaman, dünyanın her yerinde kabul gören insanlar oluyoruz. O bakımdan, hayata dair başlangıcınızda bu prensipler hep sizinle var olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER