banner47

İsrail ordusu, Gazze'yi vuruyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu güvenlik kabinesi toplantısında "Mescid-i Aksa'da statükoyu değiştirmeye niyetimiz yok. Durumu yatıştırması çağrısı yapıyoruz ancak burada şiddete başvuranlara karşı güçlü karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı. Açıklamadan kısa süre sonra İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik saldırı başlatıldığını duyurdu.

İsrail ordusu, Gazze'yi vuruyor
banner3

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail halkı, sınandığı zaman bir araya geldiğini, ordusu ve diğer güvenlik birimlerinin ülkesini ve halkını korumak için eylemlerini destekleyeceğini, düşmanlar bir kere daha görecek." dedi. Açıklamadan kısa süre sonra İsrail, Gazze'ye yönelik saldırı başlattı.

Netanyahu, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine atılan bir dizi roketin ardından gerçekleştirilen güvenlik kabinesi toplantısının açılışında konuştu. Başbakan Netanyahu, "Düşmanlarımız yanılmasın. Hiçbir iç tartışmamız düşmanlarımıza her zaman her yerde karşılık vermemize engel olmayacak. Hepimiz, istisnasız, bu konuda birlik içindeyiz." dedi.

Konuşmasında İsrail polisinin iki gece üst üste Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine değinmeyen Netanyahu, "Mescid-i Aksa'da statükoyu değiştirmeye niyetimiz yok. Durumu yatıştırması çağrısı yapıyoruz ancak burada şiddete başvuranlara karşı güçlü karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, "İsrail halkı, sınandığı zaman bir araya geldiğini, ordusu ve diğer güvenlik birimlerinin ülkesini ve halkını korumak için eylemlerini destekleyeceğini, düşmanlar bir kere daha görecek" diye konuştu.

Netanyahu'nun güvenlik kabinesi toplantısına, Savunma Bakanı Yoav Gallant, Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, İsrail Genel Kurmay Başkanı Herzi Halevi, ordu ve diğer güvenlik birimlerinden üst düzey isimler katıldı.

İSRAİL SIĞINAKLARINI AÇTI

Öte yandan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, yaptığı açıklamada, "İsrail'in güvenliğini sağlamak için tüm düzeylerde harekete geçeceğini" belirtti.İsrail basını, ülkenin Lübnan sınırına yakın bölgeleri ile merkez ve Gazze Şeridi çevresindeki saldırı sığınaklarının açılacağını geçti.

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin personeline Lübnan sınırı çevresinden uzak durmaları uyarısı gönderdiği aktarıldı. Aynı şekilde, İsrail ordusunun istihbarat ve savaş rolündeki askerlerine üstlerine teslim olmaya hazır olmaları talimatı verildiği paylaşıldı.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28