banner47

İmamoğlu'ndan 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi

İmamoğlu'ndan 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi
banner3

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ‘Birlikte Çok; Eşit ve Tok’ başlığıyla düzenlediği ‘2. Mor Zirve’de konuşan Başkan Ekrem İmamoğlu, “Tarih, İstanbul Sözleşmesi ile bize değerli bir şans verdi. Ancak onu da elimize, yüzümüze bulaştırdık" diyerek tepki gösterdi.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 10-11 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği “2. Mor Zirve”, Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

“Birlikte Çok; Eşit ve Tok” başlığıyla düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

“Eşit, adil ve yaratıcı kent” kavramlarını hayata geçirmek amacıyla yola çıktıklarını hatırlatan Başkan İmamoğlu, bu kapsamda yaptıkları çalışmalardan örnekler verdi.

Türkiye'de ve dünyada, cinsiyet eşitsizliğinin yanı sıra farklı kavramlar üzerinden de bireyler arasında eşitsiz durumların yaşandığına vurgu yapan Başkan İmamoğlu, İstanbul Sözleşmesi ile ilgili de ilginç değerlendirmelerde bulundu. 

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ MÜCADELESİ DEVAM EDİYOR”

Bir önceki zirvenin ana konusunun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çıkılan “İstanbul Sözleşmesi” olduğunu anımsatan Başkan İmamoğlu, “Tarih, bize değerli bir şans verdi: İstanbul Sözleşmesi. Onu da elimize, yüzümüze bulaştırdık ne yazık ki. Bu kadar asil ve bu kadar dünyada vitrine konacak bir sürecin adına; içinde cinsiyet eşitsizliğini gideren bir tanımın olduğu ve kadının olduğu, çağdaş bir meselenin çözüme kavuşturulması temelinin oluşturulduğu bir sürece İstanbul Sözleşmesi’ dendi. Ne yazık ki bu İstanbul Sözleşmesi’ni, Ankara'daki arkadaşlar, yine bir avuç insan, her konuda olduğu gibi, paramparça hale getirdiler. Ama mücadelesi ve çözüme kavuşturulmasıyla ilgili adımları devam etmekte" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23