banner47

Gaziantep Büyükşehir kulakların pasını sildi

Gaziantep Büyükşehir kulakların pasını sildi
banner3

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat etkinlikleri kapsamında Yılmaz Özfırat’ın şefliğini yaptığı Antakya Medeniyetler Korosu konseri düzenlendi.GAZİANTEP (İGFA) - Medeniyetler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla üç semavi dine ve 6 farklı mezhebe mensup yaklaşık 50 kişiden oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, Gazi şehirlilerle Festival Park’ta buluştu. Konserde seslendirdikleri Anadolu etnik ezgileriyle koro, Gazi şehirlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Anadolu’nun dört bir yanından türkülerin ve farklı milletlere mensup milletlerin ezgilerinin seslendirildiği konserde Türkçe, Azerice ve Ermenice Sarı Gelin Türküsü ile Sığmasam, Ceddin Deden, İzmir Marşı gibi eserler seslendirildi. Koro ayrıca kendi üslubuyla “Barak havası” da okudu.

Antakya Medeniyetler Korosu konseri yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Konserin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, günün anısına şef Yılmaz Özfırat’a çiçek verdi.

Çiçek takdimi sonrası yaptığı konuşmada koroya teşekkür eden Başkan Vekili Güzelbey, “Bugün çok coşkulu bir gece oldu. Gönüllü yapılan işler daha değerli oluyor ve bu koronun başarısının nedeni gönüllü kişilerden oluşması” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2022, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER