banner47

ERÜ’den “FETÖ ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” konferansı

ERÜ’den “FETÖ ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” konferansı
banner3

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Stratejik Araştırmalar Merkezi (ERUSAM) tarafından “FETÖ ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı katıldı.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Sıtkı İlkay ile Prof. Dr. Murat Borlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, ERÜ Genel Sekreteri Murat Yenisu, ERUSAM Müdürü Prof. Dr. Muharrem Akoğlu, ERÜ Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kasım Özgen ve Venhar Çokkeçeci ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan ERUSAM Müdürü Prof. Dr. Muharrem Akoğlu, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’ya teşekkür etti.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da konuşmasında “Yıllar geçse de Aziz Türk Milleti tarihi boyunca yapılan hain saldırıları ve 15 Temmuz gecesini yaşatan hainler ile yaşananları asla unutmayacak ve unutturmayacaktır” diye konuştu.

Türkiye'nin 15 Temmuz 2016’da hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Prof. Dr. Çalış, "Ülkemizin hemen hemen her kurumuna sızmış FETÖ mensubu teröristlere, o gece milletimiz, unutamayacakları bir ders vermiştir. Çanakkale ruhunun adeta yeniden canlandığı ve aziz Türk milletinin bir kahramanlık destanından birisi olan 15 Temmuz, Türk milletinin tarihi boyunca iç ve dış düşmanlara ve hainlere hiçbir zaman boyun eğmediğinin ve hiçbir zaman da eğmeyeceğinin göstergesi olmuştur. Yıllar geçse de aziz Türk milleti tarihi boyunca yapılan hain saldırıları ve 15 Temmuz gecesini yaşatan hainler ile yaşananları asla unutmayacak ve unutturmayacak” dedi.

Rektör Çalış’ın açılış konuşmasının ardından İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “FETÖ ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi” konulu konferans verdi.

FETÖ Terör Örgütü’nün Din duygularını kullandığına dikkat çeken Yaycı “Bizim Türk milleti milli ve manevi duygularını çok saygı duyar. Ve onun peşinde de ölüme gider. İşte bu hassasiyeti bilen Türkiye’yi bölmek parçalamak isteyen güçler bunu sürekli kullandılar. Bu örgütte bunu bu şekilde kullanıyor.  Hangi duyguları kullanıyor? Dini duyguları. Din kılıfı içerisinde bu bir terör ve casusluk örgütüdür. Kimse bilmiyor ama ben denizciyim, Moda önlerinde İstanbul’da gemilerin topları ile ateş ettiler biliyor musunuz? Hiçbir kimse söylemiyor. Bize en son topları ile ateş eden İngilizlerdi. Yıl 1919. Kendi gemimizin toplarıyla bu millete ateş etti bunlar. Bunu herkesi iyi bilmesi lazım. Ama gaspı içeren terör örgütü bundan çok seneler önce o niteliği kazanmıştı. Nasıl kazanmıştı? Gazetesini almazsan, Kurban parası vermezsen. Çocuklarınızı onun okuluna gönderip para vermezsen. Himmet vermezsen. Sen bakkalsan bakkalına maliyeciler üşüşür. Sen onların istediği gibi hareket etmezsen sana kan kustururlar. Bu gasp ve terör değil mi? Bunların hepsi yaşandı” diye konuştu.

Konferans Doç. Dr. Cihat Yaycı’ya plaket takdiminden ardından sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23