banner50
banner47

ERÜ Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu

ERÜ Tıp Fakültesi'nde mezuniyet coşkusu
banner3

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi tarafından 48. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. Program kapsamında 281 öğrenci mezun oldu.Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı İlyas Yavuz, Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Mahmut Akgün, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, AK Parti il Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Borlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan,  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Tıp Fakültesi mezunları adına Nur  Muhammed Gündoğan ve Tabip Odası Başkanı Türkmen Bahadır Arıkan mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hızır Yakup Akyıldız da konuşmasında tıp eğitiminin yaşam boyu devam ettiğine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında Tıp Fakültesi’nin Erciyes Üniversitesi’nin kurucu fakültelerinden birisi olduğunu söylerken, "Tıp Fakültemiz Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak Kayseri Gevher Nesibe Tıp Fakültesi adı altında 1968’te kurulmuş ve 44 yıllık köklü geçmişi bulunan Erciyes Üniversitesi’nin kurucu fakültelerinden birisi oldu” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilere çalışma hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmasında ailelere seslenen Başkan Büyükkılıç, "Böyle pırıl pırıl gençlerimizi yetiştirip, bu ülkeye değerlerine bağlı ve geleceğimizi aydınlatacak bu gençleri buralara gönderdiğiniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Ünlü tarafından mezun öğrencilere hekimlik yemini ettirildi.Tören, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER