banner47

Erdoğan: “KKTC’de çifte bayram yaşayacağız”

KKTC ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adadaki kardeşlerimizle çifte bayram yaşayacağız. Müjdemi Kuzey Kıbrıs Parlamentosu'ndaki konuşmamda açıklayacağım" dedi.

Erdoğan: “KKTC’de çifte bayram yaşayacağız”
banner3

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

Kıbrıs Türk'ü adada yarım asırdan fazla süredir eşitlik ve adalet mücadelesi verdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kıbrıs Türk halkı eşit ortağı olduğu adada, egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye sahiptir. Kıbrıs Türk tarafı kimin çözümden kimin çözümsüzlükten yana olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kıbrıs'taki çözüme ancak adadaki gerçekler temelinde ulaşılabilir. Bundan sonra yeni bir müzakare süreci olacaksa bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir" dedi.

"Adadaki kardeşlerimizle birlikte çifte bayram yaşayacağız" diyen Erdoğan, Lefkoşa'da bugün ayrıca Meclis'te tertiplenecek özel oturuma katılarak bir hitap gerçekleştireceğini ve Ersin Tatar'la farklı alanlardaki projelerin açılışında bulunacaklarını açıkladı.

"Kıbrıs'ta adil ve kalıcı gelecek arzu ede taraflara tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum" diyen Erdoğan, "KKTC her türlü zorluğa rağmen kendi ayakları üzerinde duran bir devlettir. Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de Kıbrıs Türkünün yanında olmaya devam edecektir" dedi.

Erdoğan, gazetecilerin müjde ile ilgili ipucu verir misiniz sorusuna, "KKTC Parlamentosunda yapacağım konuşmada inşallah orada açıklayacağım" yanıtını verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=dOOhxHvGJzk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER