banner47

Didim'de seyahat kontak kapattı

Didim'de seyahat kontak kapattı
banner3

Didim Seyahat Kooperatifi Başkanı Savaş Cengiz 10 gün önce kontak kapatmak zorunda kaldıklarını ifade etti.Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Didim Seyahat Kooperatifi Başkanı Savaş Cengiz, "Kooperatifimiz 1964 yılında Birlik statüsünde kurulup 1981 yılında Kooperatif oldu. O tarihten 2005 yılına kadar Didim-Söke, Didim-Aydın ve  Didim-Bodrum güzergahlarında faaliyet gösteriyordu. 2 005 yılından itibaren kooperatif üyelerinin de destekleri ve yardımları ile birlikte bir genel kurul toplantısında İzmir'e açılma kararı alındı. Bütün kooperatif ortaklarımızın destekleri ile birlikte ile kooperatifimizin özmal sermayesini arttırıp 3 tane otobüs satın aldık. Şehirlerarası yetki belgesine sahip olduk. O tarihten beri Didim-İzmir yolunda devam etmekteydik.  2013 senesinin başlarında Ankara güzergahımız açtık  ki bugüne kadar devam ediyordu. 2015 senesinde İstanbul güzergahımızı açtık. 2015 senesinde Antalya güzergahımızı açtık. Tabii ki bu bu güzergahlara giderken birçok ilden geçmesinden dolayı oralara da yolcular taşıdık.  

2020 Mart ayına kadar her şey çok güzel giderken pandeminin çıkmasıyla İstanbul güzergahından vazgeçtik. Oradaki maliyetleri yükselmesi ama her an  açma imkanımız var.  Önümüzdeki günlerde onu değerlendireceğiz.  Pandemi sürecinde biliyorsunuz otogarlar kapatıldığı, şehirlerarası yasaklar geldiği için  mecburen elimizdeki personel sayısı düşmek zorunda kaldık.  Çaresizlikler oldu orada kan kaybetmeye başladık." dedi. 

"KONTAK KAPATTIK"

Pandeminin bitmesinin ardından şehirlerarası seyahatin açıldığını fakat 2022'de ekonomik krizin başlamasıyla birlikte sıkıntılı günlerin başladığını ve 10 gün önce seferleri durdurduklarını dile getiren Cengiz, "Krizde vatandaşlarımız da dışarı çıkamadığı için otobüslerimiz boş gidip gelmeye başladığı, maliyetleri dahi kurtaramadığından dolayı kontak kapattık.En kısa zamanda seferlere başlamayı planlıyoruz ama her saat başı değil 2 saat veya 3 saat arayla olabilir. Sanayideki birçok esnafı da mağdur ettik, bunun da bilincindeyiz. Her gün gelip giden vatandaşlarımız var onlar da mağdur oldular" ifadelerine yer verdi.

"DEVLET DESTEĞİ BEKLİYORUZ"

Sadece Didim değil, ülkenin birçok yerindeki kurumsal firmaların seferl sayılarını azalttığını veya seferleri bitirdiğini söyleyen Cengiz, "Buradaki beklentimiz vergisiz akaryakıt, şehirlerarası olsun şehir içi olsun bu araçlara ciddi anlamda vergisiz akaryakıt desteği verilmesini bekliyoruz.  Bu şartlarda yürümesi çok zor. Hele bizim gibi uç noktada kalan sadece turizm sezonunda ticaret yapan insanların durumları çok zor. Sadece kendi bölgemizde hareket sağlayabiliyoruz.  Biz Didim Seyahat olarak Ankara'ya gittiğimizde, İstanbul'a gittiğimizde Ankara'dan bir İstanbul'a sefer yapma şansımız yok Ankara'dan bir Antalya seferi yapma şansımız yok.  Yatlarda alınan vergisiz akaryakıt  imkanı turizm- ulaşım sektörü için de uygulanmalıdır" dedi. 

"İSTİHDAM AÇIĞI DA OLUŞUYOR"

"Bir otobüste sadece 3 tane personel çalışıyor. Bu araçların seferlerinin kesilmesiyle birlikte personelimizde işsiz kalıyor. Kooperatifimizin 40 üyesi var. İrili ufaklı 55-60  otobüs çalışıyor. Bunların hepsinde Didim Seyahat yazıyor. Didim adını gittiğimiz güzergahta herkese duyuruyoruz. Didim Seyahat firması Didim'den Doğan Didim'in en büyük en güçlü markalarından bir tanesidir. Tabii ki ekonomik sıkıntılar yaşanabilir, bu ülkemizde uzun zamandan beri yaşanıyor.  Ancak biz dükkanımızı kapatmış değiliz. Sadece zararı üst üste bindirmemek için askıya aldık.

Tabii ki vatandaşımıza, halkımıza Didim’de yaşayan insanlara hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu insanlara bugüne kadar belki zahmet çektirdik ama onların da bizi hoşgörüyle karşılamasını bekliyoruz" dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER