banner47

COVID-19'a ilişkin tedbir genelgesi yürürlülükten kaldırıldı

COVID-19'a ilişkin tedbir genelgesi yürürlülükten kaldırıldı
banner3

COVID-19'a ilişkin kamudaki normalleşme süreci ve tedbirlere dair 30 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan genelge yürürlükten kaldırıldı.ANKARA (İGFA) - Pandemi dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında getirilen "COVID-19 Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Normalleşme ve Alınacak Tedbirler" konulu genelge Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre "COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlarına Yönelik Tedbirler ile İlgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi" ile 30 Haziran 2021 tarihli söz konusu genelge yürürlükten kaldırıldı.

Genelgede, "Salgın ile mücadelede Sağlık Bakanlığı ile Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda belirlenen tedbir ve kurallara titizlikle uyulacak, kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulamada herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmeyecektir." ifadesi kullanıldı.

Hatırlanacağı gibi yürürlükten kaldırılan 30 Haziran 2021 tarihli genelgede "14/4/2021 tarihli ve 31454 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "COVID-19 Kapsamında Kamu Çalışanlanına Yönelik Tedbirler" konulu 2021/8 sayılı Genelge yürürlükten kaldırılmış olup 1/7/2021 tarihi itibarıyla; kamu kurum ve kuruluşları normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalarını sürdürecektir. Sağlık Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan; Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar (yönetici pozisyonundakiler hariç) ile gebeliğinin 24. haftasından 32. haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanlar idari izinli sayılmaya devam edilecektir." ifadeleri yer almaktaydı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23