banner47

CHP'li Hacısalihoğlu: "Emeklinin yüzünü güldüreceğiz"

CHP'li Hacısalihoğlu: "Emeklinin yüzünü güldüreceğiz"
banner3

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, emekli maaşları zamları için muhalefetin, TBMM'ye sunduğu teklifin AKP+MHP oylarıyla reddedilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hacısalihoğlu, "Emekliyi mutlu edecek zam bizim çabalarımızla gelecek" dedi.TRABZON (İGFA)- CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in "Asgari ücret neyse en düşük emekli aylığı da o olmalı" diyerek verdiği kanun teklifi, AKP ve MHP'li vekillerin oylarıyla reddedilince muhalefetten de sert eleştiriler geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon İl Başkanı Hacısalihoğlu iktidarı eleştirdi. 

Asgari ücretin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çabalarıyla yükseldiğini belirten Hacısalihoğlu, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesi, market fiyatlarına gelen zammı gözler önüne sermesi sayesinde asgari ücret şu an bu ücrette. Yoksa bu iktidar halkı dış güçler, manevi duygular diyerek kandırıp, elle tutulur bir maaş vermeyecekti" dedi.

Aynı istikrarın emekli zamlarıyla ilgili de yapılacağını ifade eden Hacısalihoğlu, "Nasıl ki asgari ücreti nihâi sonuca erdirdiysek, emekli maaşını da erdireceğiz. Emeklinin yüzünü güldüreceğiz. Onlar reddedecek biz teklif hazırlayıp, sunacağız. Bizim dediğimize gelecekler ve emekliye gereken zammı yapacaklar. Elbette halk kazanacak, elbette emekli kazanacak, elbette emekçi kazanacak" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23