banner47

Bursa Denetimli Serbestlik'ten ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı

Bursa Denetimli Serbestlik'ten ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı
banner3

Bursa Koruma Kurulu Kararı ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Sosyal Markette ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen denetimli serbestlik yükümlülerine gıda yardımı yapıldı.BURSA (İGFA) - Ramazan ayında yardım paketlerinin ve gıda çeklerinin dağıtımına Koruma Kurulu Başkanı Bursa Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yalçın ve Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Serkan Güler katıldı.

Denetimli Serbestliğin ceza çektirmekten çok, ıslah sürecinin bir parçası olduğunu, yükümlünün cezasını çektikten iş ve topluma adapte olma durumunu kapsayan geniş bir kapsamı olduğunu söyleyen Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yalçın, “ Son Koruma Kurulu Toplantımızda aldığımız kararla, Ramazan ayında sizlere yardım etmek istedik. Bursa Sanayi Odası, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Yıldırım Belediyesi ve Nilüfer Belediyelerinin yardımları ile sizlere bu gıda paketlerini hazırladık. Umarım Ramazanda sizlere faydası olur” dedi.

Cezaevinden çıktıktan sonra geldiği Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde her türlü sorununda yardımcı olunduğunu belirten eski hükümlü E.Ç ise, “ Kaliteli insanların kurumlarda görev yapması bir vatandaş olarak beni sevindiriyor, şahsi olarak devletin bu sosyal yönünden çok memnunum” dedi.

Bu arada aktarılan bilgiye göre Her ay düzenli olarak yapılan bu yardımlara ek olarak Koruma Kurulunca alınan karar sonrasında 2022 yılı Ramazan ayında; Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 34 bin 400 TL tutarında 86 kişiye her birisine 400 TL olan gıda çeki, BTSO tarafından 80 adet gıda yardım paketi, Yıldırım Belediyesi tarafından 20 adet gıda yardım paketi, Osmangazi Belediyesi tarafından 20 adet gıda yardım paketi, Nilüfer Belediyesi tarafından 20 adet gıda yardım paketi, Bursa Ticaret Borsası tarafından 25 adet gıda yardım paketi Sosyal Market’e hibe edildi.

2022 yılı Ramazan ayında toplamda ihtiyaç sahibi 86 kişiye 400 TL değerinde gıda çeki ile 165 kişiye gıda yardım paketi dağıtıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER