banner47

Bursa'dan 'Gıdanı Koru' kampanyasını etiketli destek

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bakanlığın geçen yıl ülke genelinde başlattığı "Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık" isimli kampanyasına destek amaçlı, il genelindeki işletmeleri etiketlendirdi.

Bursa'dan 'Gıdanı Koru' kampanyasını etiketli destek
banner3

BURSA (İGFA) - ​Tarım ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)  iş birliğinde, gıda kayıpları ve israfının azaltılmasına yönelik olarak “Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık” isimli ulusal medya kampanyasını 2020 yılında başlatmıştı. Bu kapsamda Bursa'daki denetimlerde işletmecilere kampanya ile ilgili bilgilendirmeler yapılırken, tüketicilerde de görsel yayınlarla gıdanın korunması ile ilgili farkındalık oluşturuluyor. 

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kampanya görünürlülüğüne destek olmak amacıyla "Bu işletmede Gıdanı Koru kampanyası destekleniyor" etiketlerini kampanyaya destek veren  market, toplu tüketim yeri gibi işletmelerde tüketicinin görebileceği yerlere asmaya başladı. Gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını arttırmak ve gıda tedarik zincirindeki tüm aktörleri harekete geçirmek için gıdanı koru kampanyasına desteklerinin süreceğini kaydeden müdürlük yetkilileri, her vatandaşın da bu kampanyayı destekleyerek geleceğe sahip çıkmasını istedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23