banner50
banner47

Bursa'da 'Sivil Topluma' rehberlik edildi

Bursa'da 'Sivil Topluma' rehberlik edildi
banner3

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'nün 13 ilde gerçekleştireceği rehberlik çalıştaylarından biri Bursa'da yapıldı. Çalıştayda STK'lara güncel mevzuat değişiklikler de anlatıldı.Mehmet ÇETİNKAYA / Bursa İnternet Gazetesi (BİG) Bursa'da İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından "Sivil Topluma Rehberlik Çalıştayı" düzenledi. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki çalıştaya, Bursa'daki sivil toplum kuruluşlarından yoğun katılım oldu.

Bursa İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'ne Gaziantep'ten atanan yeni İl Müdürü Özbey Tan'ın açılış konuşması yaptığı çalıştayda, iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nce STK'lara yönelik mevzuat, kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesi ile denetim konularında planlanan rehberlik çalıştaylarının belirlenen program dahilinde 13 ilde gerçekleştirildiğini anımsatan Müdür Tan, Bursa'da ise toplamda 85 dernek temsilcisi ve 10 kamu görevlisiyle çalıştayın gerçekleştirildiğini söyledi.

İki oturum halindeki çalıştayın ilk oturumunda,  Dernekler Mevzuatı hakkında İl Müdürlüğü'nden Şef Yusuf Bulut katılımcıları bilgilendirirken, Genel Müdürlükten Şef Orhan Kaya ise 21 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliğe ilişkin güncel mevzuat değişikliklerini anlattı.

İZNE TABİ KELİMELER

Bilanço esasına göre defter tutma zorunluluğuna ilişkin tutarın 1,5 milyon liraya çıkarıldığını belirten Orhan Kaya, sadece yönetim kurulu üyelerine verilen 'yetki belgesiz' gelir tahsil etme yetkisinin atanan dernek temsilcilerine de tanındığını kaydetti.  Kaya, 'Şehit' ve 'Gazi' kelimelerinin ise izne tabi kelimeler arasına alındığını söyledi.

İkinci oturumda ise Dernekler Denetçisi Eyüp Kahraman, karaparanın Aklanması, terörizmin finansmanı ile mücadele kapsamında risk analizleri ve STK’ların kendilerini korumaları için alınabilecek tedbirleri paylaştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı MASAK Uzmanı İshak Makara ise, STK’lara yönelik karaparanın aklanması, terörizmin finansmanı ile mücadele hakkında farkındalıkların artırılması konularında bilgiler sundu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER