banner47

Bursa AB Bilgi Merkezi ve BTÜ’den ‘Sosyal Medya ve Dezenformasyon’ etkinliği

Bursa AB Bilgi Merkezi ve BTÜ’den ‘Sosyal Medya ve Dezenformasyon’ etkinliği
banner3

Bursa AB Bilgi Merkezi ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) işbirliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik ‘Sosyal Medya ve Dezenformasyon’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.BURSA (İGFA)- AB Türkiye Delegasyonu finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, önemli etkinliklere imza atmaya devam ediyor. AB Bilgi Merkezi ve BTÜ işbirliğinde düzenlenen ‘Avrupa Birliği, Dezenformasyon ve Sosyal Medya' konulu bilgilendirme etkinliğinde, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Melek Kaymaz Mert ve Sosyal Medya Uzmanı Ali Bahadır Aydın, üniversite öğrencilerine AB’nin sosyal medyaya bakışı ve sosyal medyadaki yanlış içerikler hakkında bilgiler verdi.

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Alparslan Şenocak, BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan, BTÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Gör. Murat Bayrak, BTÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Erman, akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kuruklu Üyesi Alparslan Şenocak, BTSO olarak Bursa’nın rekabet gücünü artırmak için üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Kentin aklı olarak gördüğümüz üniversitelerimizle birlikte üretim hayatımıza değer katacak birçok alanda işbirliği projeleri yürütüyoruz" dedi. 

BTÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Görevlisi Murat Bayrak da sosyal medyayı en yoğun kullanan kesimin gençler olduğunu hatırlatarak, gençlerin bu konuda bilinçlendirilmesinin kritik önem taşıdığını kaydetti.

‘AB İLE İLİŞKİLER YOĞUNLAŞTI’

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. AB ile Türkiye arasında son dönemde ilişkilerin yoğunlaştığını vurgulayan BTÜ Öğretim Üyesi Dr. Melek Kaymaz Mert, “Avrupa Birliği’nin sosyal medyanın doğru kullanımı hakkında pek çok faaliyeti var. Bu anlamda Avrupa Birliği, sosyal medya kuruluşları ve kullanıcılarına yönelik de yasal düzenlemeler oluşturuyor.

Kullanıcılar, yayınladıkları içeriklerden sorumlu tutulurken sosyal medya platformları da başta ayrımcılık olmak üzere çeşitli olumsuz konuları yayan içerikleri kaldırma noktasında mesul kabul ediliyor. Son dönemde AB ile ilişkilerimizin yakınlaşmasının ardından ülkemizde de sosyal medya konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yaygınlaştı. Bu daha da yaygınlaşmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER