banner47

Bakanlar Muğla’da açıklama yapıyor (CANLI)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangınlarla mücadeledeki son duruma ilişkin basın açıklaması yapıyor.

Bakanlar Muğla’da açıklama yapıyor (CANLI)
banner3

MUĞLA (İGFA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangınlarla mücadeledeki son duruma ilişkin basın açıklaması yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınların 7 noktada sürdüğünü, havadan müdahalenin dee 16 uçak, 51 helikopterle sürdüğünü kaydetti. Bakan Pakdemirli, "Son 5 günde 132 yangından 125'ini kontrol atına aldık, 7'si devam ediyor. Ayrıca 78 de kırsal yangına teşkilatımız müdahale etti" dedi.

Devletin bütün kurumları tüm yangınların bir an önce söndürülebilmesi için büyük çaba sarf ettiğini kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Hepimizin ciğerleri yanıyor doğru. Ama ormancıların sadece ciğerleri yanmıyor, kendi bedenleri de yanıyor. Dün 13 tane ormancıyı yangının ortasından aldık. Kahramanlarımızın moralini yükseltmek vatandaşlık görevimizdir. Şu anda sosyal medyanın yüzde 90'ı tezvirat ve yalandır. İşi olan insanlar yangını söndürmeye çalışıyorlar, işi olmayanlar da dedikodu yapıyorlar" diye konuştu.

https://twitter.com/bekirpakdemirli/status/1422132128200937473

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER