banner47

Bakan Özer Fen Lisesi yöneticileriyle buluştu

Bakan Özer Fen Lisesi yöneticileriyle buluştu
banner3

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri'nde fen lisesi yöneticileri ile bir araya geldi.İSTANBUL (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği okul yöneticileri seminerleri kapsamında yapılan Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri, İstanbul'da başladı.

Fen Lisesi yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılış törenine katılan Bakan Mahmut Özer, 81 ildeki fen liselerinin yöneticileri ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. İstanbul'a yapılan eğitim yatırımlarına ilişkin bilgiler veren Bakan Özer, İstanbul'a verilen eğitim yatırımı bütçe tutarının 8.9 milyar Türk Lirası olduğunu belirterek, "Eğer önceki dönemlerde yapılan yatırımlarla bir mukayese ederseniz en fazla yatırımın yapıldığı bir 8 aya tanıklık ediyor İstanbul... Bu, 8.9 milyarlık yatırım bütçesine İstanbul'a yapacağımız 1000 anaokulu dâhil değil. Yani 10 milyarın üzerindeki bir yatırımla İstanbul'umuzun okul öncesinden liseye kadar tüm ihtiyaçlarını inşallah, 2022 yılı sonu itibarıyla bitirmiş olacağız" diye konuştu.

Fen Liselerinin eğitim sisteminde önemli bir yeri olduğunu belirten Bakan Özer, "PISA uluslararası öğrenci başarı araştırmalarında ülkemizi başarıyla temsil eden en önemli liselerimiz, fen liseleri.  Her zaman OECD ortalamasının üstünde bir performans sergiliyorlar. Ben, siz değerli yönetici arkadaşlarımızı bu eğitim kurumlarımızda ülkemizin geleceğini inşa edecek gençleri yetiştirmedeki başarılarınızdan dolayı kutluyorum" dedi.

Eğitimde son 20 yılda çok büyük bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Bakan Özer; gelişmiş ülkelerin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yakalamış oldukları eğitimde kitleselleşme başarısını, Türkiye'nin 70 yıl gecikmeyle 2000'li yıllarda tamamlayabildiğini söyledi. 2000'li yıllarda ortaöğretimde okullaşma oranı yüzde 44'ler seviyesindeyken bugün bu oranın yüzde 90'ı geçtiğini hatırlatan Bakan Özer, 5 yaşta yüzde 14 olan oranın ise yüzde 90'ı aştığını, yıl sonunda yüzde 100'e ulaştırma hedefi koyduklarını ifade etti.

Öğretmen eğitimi alanında da çok önemli bir paradigma değişiminin yaşandığını belirten Bakan Özer, öğretmen eğitimlerinin merkezi olarak planlanması yönteminden inisiyatifin yerele ve okullara bırakıldığı bir sürece geçildiğini kaydetti.

Programa katılan Prof. Dr. Kemal Sayar ve Doç. Dr. Osman Sezgin ile yönetici eğitim programlarına ilişkin süreci organize eden tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Özer, seminerler serisinin başarılı geçmesini diledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23