banner47

Altun: Tarihi gerçekler dar çıkarlara kullanılmamalı

Altun: Tarihi gerçekler dar çıkarlara kullanılmamalı
banner3

İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Uluslararası Hukuk ve Tarih Perspektifinden 1915 Olayları Konferansı“nda konuştu. ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında düzenlenen "Uluslararası Hukuk ve Tarih Perspektifinden 1915 Olayları Konferansı"na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, "Tarihî çarpıtmaya ve istismar etmeye dayanan hakikat ötesi anlatıların ne bizim ne de hakikatin nazarında bir kıymeti yoktur" diyen İletişim Başkanı Altun, Türkiye olarak her zaman hakkı ve hakikati güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Tarihin doğru okunmasının ancak hakikate yönelik samimi bir arayışla mümkün olacağına işaret eden İletişim Başkanı Altun, konferansın bu anlamlı arayış için yol gösterici olmasını diledi.

Geçen yüzyılın, önemli kırılma anlarıyla dünyanın siyasi, ekonomik ve teknolojik açıdan kabuk değiştirdiği, büyük dönüşümler yaşadığı bir yüzyıl olduğunu hatırlatan İletişim Başkanı Altun, bu dönüşümün tüm dünyada sınırları ve yönetim biçimlerini değiştirirken, insanlığa da büyük sancılar yaşattığına dikkati çekti.

"SOYKIRIM GİBİ BİR OLAY ASLA YAŞANMAMIŞTIR"

Çok sayıda acı hadiseye tanıklık eden 20'nci yüzyılın en büyük trajedilerinden birinin de Birinci Dünya Savaşı olduğunu belirten İletişim Başkanı Altun, Avrupa'da, Orta Doğu'da, Afrika'da ve Pasifik'te gerçekleşen birçok muharebede 10 milyonlarca asker ve sivilin hayatını kaybettiğini anımsattı.

İletişim Başkanı Altun, bu adımın, toprak bütünlüğü ve güvenliği için topyekun bir mücadele yürütürken bir anlamda sırtından vurulan Osmanlı'nın başvurmak zorunda kaldığı bir emniyet tedbiri olduğunu vurguladı.

"TARİHÎ GERÇEKLER DAR ÇIKARLAR İÇİN KULLANILMAMALI"

İletişim Başkanı Altun, 1915 olaylarının tarihin ve bilimin konusu olması gerekirken, bugün üzerinden 100 yıldan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen hâlâ kötücül siyasetin konusu olmaktan kurtulamadığını belirterek, "Bu konu, tarihî ya da bilimsel bir tartışmanın konusu olmayı bir tarafa bırakalım, lobilerin, seçim kampanyalarının bir malzemesi olmaktan, siyasetçiler için bir istikbal, hatta bir geçim kaynağı olmaktan öteye gidememiştir." dedi.

Genel olarak 20. yüzyılın, bütün insanlık için büyük savaşların yaşandığı bir yüzyıl olduğunu hatırlatan İletişim Başkanı Altun, bu savaşların acı tecrübelerinden birçok halkın olumsuz etkilendiğini kaydetti. Altun, savaşın acı vesikalarını tahrif etmenin, tarihe ve insanlığa yapılan büyük bir haksızlık, bir ihanet olduğunun altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER