banner47

Aile ve Sosyal Hizmetler'den üniversiteliye 1,5 milyon lira destek

Aile ve Sosyal Hizmetler'den üniversiteliye 1,5 milyon lira destek
banner3

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yükseköğrenim Yardımı kapsamında bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine 1,5 milyon lira tutarında destek verdiklerini açıkladı.ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yükseköğrenim öğrencilerinin eğitim süreçlerine katkıda bulundu. Bakan Derya Yanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ayni ve nakdi olmak üzere yardım yapıldığını açıkladı.

Bu kapsamda yıl içerisinde 2 bin 486 öğrenciye destek verdiklerini kaydeden Bakan Yanık, yükseköğrenim öğrencilerine verilen yardımın geçmiş yıllarda diğer sosyal yardımların altında sürdürüldüğüne dikkat çekerek, “Artık üniversite öğrencilerimize yaptığımız bu yardımı daha etkin ve verimli kullanabilmek için ayrı bir başlık olarak sürdürüyoruz. Öğrencilerin talepleri ışığında bu yardımı daha verimli kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Yanık, Yükseköğrenim Yardımından faydalanmak isteyen üniversite öğrencilerinin, ailelerinin bulunduğu ildeki ve öğrenim nedeniyle ikamet ettiği yerdeki SYDV’lere başvuru yapabileceğini bildirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER