banner47

Abdi İbrahim'den biyobozunur ambalaj

Abdi İbrahim'den biyobozunur ambalaj
banner3

Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim, 2030’da karbon nötr şirket olma hedefi kapsamında Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında tüketici sağlığı ürünlerinin birincil ambalajlarında kullanılmak üzere daha sürdürülebilir ve döngüsel bir ambalaj türü olan biyobozunur polimerler geliştirilecek.İSTANBUL (İGFA) - ABDİ İbrahim ve Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde biyobozunur ambalajların geliştirmesi, prototip üretimi ve üretilen prototip ambalajın tüketici sağlığı ürünlerinin mevcut ambalajları için aranan tüm yasal ve teknik başarı kriterlerini sağladığının test edilmesini içeren süreçlerin 27 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Proje sonunda üretilecek biyobozunur polimer ambalajların, Abdi İbrahim’in mevcut tüketici sağlığı ürünleri portföyünde yer alan ürünlerde kullanılması hedefleniyor. Proje ile Türkiye’de tüketici sağlığı ürünleri sektöründe ilk kez biyobozunur ambalaj kullanılmış olacak. 

Abdi İbrahim Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Abdi İbrahim’in HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında belirlediği hedefler doğrultusunda pek çok çalışma yürüttüklerini söyledi. “Çevresel başlık altındaki en önemli çatı hedefimiz 2030 yılına kadar karbon nötr bir şirket olmak" dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23