banner47

1. Uluslararası Mardin Abbara Koşusu coşkuyla başladı

1. Uluslararası Mardin Abbara Koşusu coşkuyla başladı
banner3

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, 1. Uluslararası Mardin Abbara Koşusuna katıldı.Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Atletizm Federasyonu ortaklığında gerçekleşen 1. Uluslararası Mardin Abbara Koşusu 700 yıllık tarihi Kasımiye Medresesinde Vali Mahmut Demirtaş’ın start vermesiyle başladı.

Kasımiye Medresesi'nden başlayan koşuda aralarında Ulu Cami, Abbaralar, Taş sokaklar ve Zinciriye Medresesi gibi tarihi yapıların yer aldığı, 551 basamağın bulunduğu 3 bin 200 metrelik parkurda birinci olmak için ter döktü.

Yoğun katılımla gerçekleşen koşunun açılışına Vali Mahmut Demirtaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Kamu Kurum ve Kuruluş amirleri, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, STK temsilcileri, sporcular, aileleri, atletizm spor kulübü yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, yarışma öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada amaçlarının spor turizmini geliştirmek ve Mardin’in turistik ve kültürel değerlerini spor ile dünyaya tanıtmak olduğunu dile getirerek, “Taşın dile geldiği, kilin sanata dönüşmüş olduğu bu kenti en güzel bir şekilde tanıtmaya düşünüyoruz” dedi.

Zinciriye Medresesi'nde son bulan yarışmada erkekler kategorisinde Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa birinci, Mardinli milli sporcu Ahmet Alkanoğlu ikinci ve Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Onur Aras üçüncü, kadınlar kategorisinde ise Mardin Atletizm Spor Kulübü sporcusu Fatma Arık birinci, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Derya Kunur ikinci ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sporcusu Nuran Satılmış üçüncü oldu.

Vali Demirtaş, Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen törende,  koşu yarışında dereceye giren sporculara ödül, madalya ve kupalarını vererek tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23