banner47

Yıkılan Eski Diş Hastanesi Yerine Ne Yapılacak?

Gemlik'te bir süredir yıkım işlemleri süren Eski Diş Hastanesi daha eski adıyla Gemlik SSK Hastanesi yerine ne yapılacağı bir süredir merak konusu.

Yıkılan Eski Diş Hastanesi Yerine Ne Yapılacak?
banner3

GemlikLife whatsapp ihbar hattımıza gelen sorulardan ve sosyal medya hesaplarımıza gelen sorulardan anladığımız kadarıyla Eski Diş Hastanesi yerine ne yapılacağı konusu Gemlik halkının kafasında ciddi bir soru işareti.

Biz de GemlikLife olarak takipçilerimizin ve Gemlik halkının kafasındaki soru işaretini gidermek adına sizlere bu haberi hazırladık.

Konu Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesinde 10 Mayıs 2022 tarihinde detaylı olarak paylaşılmış ama biz sizinle daha da detaylı olarak paylaşmak istedik.

GEMLİK GÜÇLENDİRİLMİŞ (HAMİDİYE) GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ (12 AHB)

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nün internet sitesinde burada "Göçmen Sağlığı Merkezi" yapılacak ibaresi yer almakta: "İlimiz, Gemlik İlçesi, Hamidiye Mahallesinde 2.813,45 m² yüzölçümlü taşınmaz üzerinde 293,92 m2 oturum alanlı, 1.471,88 m2 kapalı alana sahip 12 AHB' li GSM’ nin 05.08.2020 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanmış olup, inşaatı devam etmektedir."

Edindiğimiz bilgilere göre de Kuveyt'ten gelen fonla hibe edilen "Göçmen Sağlığı Merkezi" tıpkı Hisartepe'de yapılan Şehit Gökhan Aydınlı Ortaokulu gibi hibe edilecek. Okul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verilirken, Göçmen Sağlığı Merkezi de Sağlık Müdürlüğü'ne verilecek. Dolayısıyla buradan sadece göçmenler değil tüm vatandaşlar yararlanabilecek. Ayrıca Doktor Ziya Kaya Mahallesi'ndeki eski ve artık küçük gelen Aile Sağlığı Merkezi'nin de bu binaya taşınması planlanıyor. Binanın inşaatı ise neredeyse tamamlanırken önünde bulunan alan ise yeşil alan ve otopark olarak kullanılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2022, 11:44

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23