banner47

Vatandaş için yapılan hizmet resmen cezalandırıldı

Dün Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme gelen plajların Büyükşehir'in kontrolüne geçmesi hem akıllara durgunluk verdi hem de tartışmalara neden oldu.

Vatandaş için yapılan hizmet resmen cezalandırıldı
banner3

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın bizzat kendisi tarafından istenen plajlarda verilecek hizmetlerin Gemlik Belediyesi tarafından yapılması istemi 2 yıl önce Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanmıştı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuyla ilgili ise; "2 yıl boyunca bir deneyelim, beğenmezsek tartışır siyasetini yaparız." demişti.

Pandeminin ve plajın geç devrinden dolayı ilk yıl herhangi bir yatırım yapılamasa da ikinci yıl Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın yoğun uğraş ve çabaları ile Kumla sahillerine ciddi oranda yatırım yapılmış, vatandaş ise plajlardaki hizmetten oldukça memnun olmuştu. Şezlongların ücretsiz olması, soyunma kabinleri ve duş alanlarının olması vatandaşı çok mutlu etmişti. Ayrıca engelli bireylerin denize daha rahat bir şekilde girebilmelerine olanak sağlayan engelsiz plaj dahi yapılmıştı. Cankurtaran hizmeti, inşa edilen gölgelikler, tedbir amaçlı serilen mantarlar, hem Gemlik halkını hem de Kumla'ya gelen tüm insanları memnun etmişti.

Yapılan bunca hizmet ve yatırımın ardından dün gerçekleşen Bursa Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, Gemlik Belediyesi'nin iki yıldır tamamen ücretsiz olarak sürdürdüğü plaj hizmetlerinin bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik Belediyesi'ne verilmesi ne yazık ki uygun görülmedi.

Konu ile ilgili Gemlik halkının paralarını, yapılan hizmetleri ve yatırımları korumak isteyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan meclis toplantısında sert çıkışlarda bulundu. Yapmış olduğu açıklamalar ve çıkışlarla, Gemlik halkının takdirini toplayan Sertaslan'a özellikle sosyal medyada çok ciddi oranda destek mesajları paylaşıldı.

Sertaslan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

"Bu böyle yarım kalmayacak!

İki yıldır tamamen ücretsiz olarak sürdürdüğümüz plaj hizmetlerimizin bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediyemize verilmesi ne yazık ki uygun görülmedi.

Kumla halkına sunduğumuz gölgelik, şezlong, cankurtaran, duş, soyunma kabini, mantar serim ve engelsiz plaj hizmeti tüm Bursa’da hatta Türkiye’de parmakla gösterilir hale gelmişken, sahiller siyasete kurban edilmeden bu yanlıştan dönülmelidir."

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER