banner47

Vatan Partisinde Birol Türker Dönemi Başladı

Vatan Partisi’nin Amiral Soner Polat 11. İlçe Kongresi Cumhuriyet Mahallesi Sefa Çay Bahçesinde yapıldı.

Vatan Partisinde Birol Türker Dönemi Başladı
banner3

Vatan Partisi’nin Amiral Soner Polat 11. İlçe Kongresi Cumhuriyet Mahallesi Sefa Çay Bahçesinde yapıldı.

94 üyenin oy kullandığı kongrede Birol Türker Başkanlığındaki tek liste seçildi. Türkiye İttifakı adı altında Cumhur İttifakına Destek veren Vatan Partisi’nin Gemlik İlçe Kongresine Ak Parti ve MHP Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. Vatan Partisi Örgütlenme Başkanı Savaş Oruç, İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut’un yanı sıra İlçe Başkanları tarafından da desteklenen kongrede divan başkanlığını Nadir Erol yaptı.

İlçe eski Başkanı Çetin Çakıroğlu’ndan görevi devralan Birol Türker, Barış Pınarı operasyonu ile Türkiye’nin ABD’nin koridorunu dağıttığını ifade ederek, Ortadoğuda ABD’nin bitme aşamasına geldiğini ve Türkiye’nin tarihi bir fırsatla karşı karşıya gelerek Avrasyaya yöneldiğini savundu. Görevde bulunan ve kendilerini destekleyen tüm partililere teşekkür eden Birol Türker, Gemlik’te de güçlü bir Vatan Partisi teşkilatı oluşturma sözünü verdi.

Divan Başkanı Nadir Erol, kongreye ismini veren Amiral Soner Polat’ı anlatırken, Silivri Duvrını yıkan isimlerin başında geldiğini anlattı. Vatan Partisi İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut, Vatan Partisi Programlarının kitlelerde ve hükümet programlarında yer bulduğunu belirtti. Diyarbakır Annelerinin eylemlerini de desteklediklerini kaydeden Aykut, tüm teşkilatlarda imza kampanyası başlatacaklarını vurgulayarak, HDP’nin kapatılmasına yönelik parti görüşlerini tekrarladı. Kamu ve Üretim programları konusunda da bilgiler veren Aykut, Vatan Partisi’nin Gemlik’te de güçlü bir teşkilat oluşturacağını sözlerine ekledi.

Örgütlenme Başkanı Savaş Oruç’ta, Türkiye’de son yapılan iki secçimde ABD etkisinin gerilediğini öne sürerek, Silivri’de de artık vatanseverlerin değil, FETÖ’cülerin, kumpasçıların ve Demirtaşlar’ın yattığını söyledi. Vatan Partisi Programının Hükümet nezdinde yer bulduğunu ve uygulamaya konduğunu anımsatan Oruç, parti programı konusunda da bilgiler verdi.

Yapılan seçimde 47 kişilik il kurultay delegesi adaylarının yanı sıra, İlçe yönetimi de belirlendi. Birol Türker Başkanlığındaki Vatan Partisi Gemlik İlçe Teşkilatının yeni yönetiminde Halil Öztürk, Halil Selvi, Hülya Kara, Nuran Tanır, Saadet Selvi, Serpil Türker ve Yılmaz Danacı yer aldılar.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2019, 19:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23