banner47

Uzaktan Eğitime Yakın Takip

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı pandemi  dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında,  ülkemizde ve ilçemizde  31 Ağustos Pazartesi günü TRT EBA, EBA ve canlı ders uygulamalarıyla   uzaktan eğitimle başladı. 

Uzaktan Eğitime Yakın Takip
banner3

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı pandemi  dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında,  ülkemizde ve ilçemizde  31 Ağustos Pazartesi günü TRT EBA, EBA ve canlı ders uygulamalarıyla   uzaktan eğitimle başladı. 

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından, uzaktan eğitim süresince, internet erişimi olmadığı için uzaktan eğitimden kısmen mahrum kalan öğrencilerin EBA'ya ve canlı derslere kesintisiz ulaşmasını sağlamak üzere okul ve kurumlarda EBA Destek Noktaları  oluşturulacağı müjdesi verilmişti.

Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hassasiyetle yürütülen çalışmalar ile okul idarecileri ve öğretmenler tarafından tespit edilen, özellikle yerleşim yerlerinde okul bulunmayıp taşımalı eğitimden faydalanan öğrenciler de muhtarların destekleriyle oluşturulan EBA destek noktaları üzerinden canlı derslere katılma imkanı  buldu. 

Taşımalı eğitim alan mahalle ve köy muhtarlarla yapılan görüşmeler sonucunda, muhtarlıkların  mevcut bilgisayar ve internet erişimlerini eğitim amaçlı kullanmak üzere; kapılarını  öğrencilere açtı. Uzaktan eğitimde sosyal adalet ve fırsat eşitliğini  sağlamak için yürütülen çalışmaları yakından takip eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN  ders yılının başlanmasının ardından Hamidiye  Köyü Muhtarlığını ziyaret etti.

Muhtarlıkta Umurbey Abdullah Fehmi İlkokulu  3. Sınıf öğrencisi Hasan TOSUN’un  EBA üzerinden canlı dersine de misafir oldu. Hasan ile birlikte derse katılıp, soru çözümü yapan ve  sohbet eden DURAN, beraberindeki  Umurbey Abdullah Fehmi  İlk ve Ortaokulu  İdareci ve öğretmenlerini  tebrik etti.

Eğitimin her bireyi ilgilendiren milli bir mesele olduğunu, bu süreçte çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimlerine toplumun her kesiminden destek beklediklerini, öğrencilerimizin eğitime ulaşılabilirliklerini  yapılacak ziyaretler ile yakından takip edeceklerini  ifade etti. İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğü olarak Hamidiye  Köyü Muhtarı  Ayhan GÜNDOĞDU’ya  ve uzaktan eğitim boyunca gönüllü olarak muhtarlık binalarının kapılarını öğrencilerimize açan  tüm muhtarlarımıza teşekkür etti. 

Uzaktan eğitimle ilgili çalışmalarla ilgili bilgilere "www.uzaktanegitim.meb.gov.tr" ve "www.eba.gov.tr" internet adresinden erişim sağlanabilecek.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2020, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER