banner47

Türk Metal Direnişi Başladı

Türk Metal Sendikasının işveren örgütü MESS ile 5 Ekim'den bu yana yürüttüğü toplu iş sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı.

Türk Metal Direnişi Başladı
banner3

Türk Metal Sendikasının işveren örgütü MESS ile 5 Ekim'den bu yana yürüttüğü toplu iş sözleşme görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı.

Gemlik'te 11 sanayi kuruluşunda 5 bin 300, Bursa'da 46 sanayi kuruluşunda 42 bin 600 ve Türkiye genelinde de 178 iş kolunda toplam 117 bin 800 üyesi bulunan sendika, arabulucu gözetiminde tıkanan toplu iş sözleşme görüşmelerinde ücrete ve sosyal haklara ilişkin maddeler konusundaki taleplerini alana kadar direniş başlattıklarını açıkladılar. Gemlik Limanlar Bölgesinde toplanan çok sayıda sendika üyesi işçi yürüyüş eylemi ve basın açıklamasında bulundu. "Direne Direne Kazanacağız", "İş Ekmek Yoksa Barış'ta yok", "MESS şaşırma sabrımızı taşırma", "Doktor gidecek, huzur gelecek" sloganları atan işçiler, Türk ve Sendika bayraklı yürüyüş ve basın açıklaması eyleminde bulundular.

Türk Metal Sendikası Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz, sözleşmelerin Mess'in uzlaşmaz tutumuyla sonuçlanmaması gerektiğini söyledi. Ücrete ve sosyal haklara ilişkin maddelerde tıkanmanın direniş ile karşılaşacağı uyarısında bulunan Kemal Durmaz, "Yaklaşık 2,5 aydır emeğimizin karşılığını almak için, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek için, hak için, adaletli bir ücret için bekliyoruz. Karlarına kar katanlardan, ihracat patlaması yaşayanlardan, rekor üstüne rekor kıranlardan emeğimizin karşılığını istiyoruz. Otomobilde, beyaz eşyada, elektronikte örgütlü olduğumuz işletmeler her yıl şampiyon oluyorsa bunda bizim de hakkımız var. Bizim patronların karlarında gözümüz yok. Daha çok yatırım yapsınlar. Yapsınlar ki iş olsun, aş olsun, istihdam ve ekmek olsun. Ama biraz da insana, emeğe, emekçiye yatırım yapsınlar" dedi.

Kavga meraklısı olmadıklarını vurgulayan Kemal Durmaz, buna karşın ekonomik büyümeye rağmen krizde ve mutsuz olduklarını belirtti. Kemal Durmaz, Mess'in kendilerine 6 aylık enflasyon önerdiğine dikkat çekerek; bu teklifi, anlayışı ve dayatmayı kabul etmeyeceklerini kaydetti. Mess'in enflasyon sepetindekileri değil, emekçinin sepetindeki enflasyonu görmesi gerektiğine işaret eden Kemal Durmaz, esnek çalışma dayatıldığını ikramiyelere kıstalyem esasının getirilmek istendiğini sözlerine ekledi. Mess'i uyaran Kemal Durmaz, bu koşullar altında anlaşmanın mümkün olmadığını ifade ederek, "Bir kere sokağa çıkarsak kolay kolay da geri dönmeyiz" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2017, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28