banner47

Temafen yine fark yarattı

Umurbey Temafen Koleji öğretmen ve öğrencileri, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla LÖSEV'in 2-8 Kasım tarihleri düzenlediği "Maskemi takarım farkındalık yaratırım" etkinliğine destek verdi.

Temafen yine fark yarattı
banner3

Umurbey Temafen Koleji öğretmen ve öğrencileri, Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla LÖSEV'in 2-8 Kasım tarihleri arasında düzenlediği "Maskemi takarım farkındalık yaratırım" etkinliğine destek verdi.

Öğrenciler, sınıflarda ve okul bahçesinde lösemi haftası arkadaşlarının yanında olduklarını göstermek amacıyla maske taktı.

Okulun beden eğitimi ve spor öğretmeni Pelin Sarıkaya, löseminin bir kan hastalığı olduğunu belirterek, "Damarlarımızda dolaşan kanın yapıldığı yer kemik iliğidir. Kök ana hücrelerin anormal hücreye dönüşmesiyle lösemi hastalığı ortaya çıkmaktadır. En çok 1-5 yaş aralığında görülen bu hastalık için erken teşhis önemlidir. Öğrencilerimizle farkındalık yaratmak ve hastalığa dikkat çekmek için maske taktık. Lösemi hastalarına ise destek olmak ve hastalığı yenmelerine katkı sağlamak amacıyla kök hücre bağışında bulunmanın da önemli olduğunu öğrencilerimize aktardık. Bu konuyla da ilgili olarak geçtiğimiz yıl ne yazık ki aramızdan ayrılan Adnan Taşkıran'ın da dediği gibi '3 TÜP KAN 1 CAN' diyerek haftanın önemine dikkat çektik." dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2019, 22:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23