banner47

Taşınma tamam ama ne zaman?

1999 depremi sonrası hasar gören bir okul.

Taşınma tamam ama ne zaman?
banner3

1999 depremi sonrası hasar gören bir okul.

Daha önce tahliye kararı çıkmasına rağmen tahliye edilmeyen bir okuldan bahsedeceğim.

Evet evet doğru : “Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçtiğimiz haftalarda meydana gelen merkez üssü Silivri olan ve Gemlik’te de şiddetli bir şekilde hissedilen depremin ardından tekrar gündeme geldi. Gündeme gelmesinde de en önemli pay okulda giderek büyüyen çatlaklar. Artık çatlaklar öyle bir boyut kazanmış ki çatlak değil patlak olarak nitelendirilebilir. Ben o yüzden yazıma çatlak olarak değil patlak olarak devam edeceğim. Okulun patlaklarını okul öğrencileri ve velileri whatsapp ihbar hattımızdan defalarca gönderdiler ve neredeyse her gün yaptığım canlı yayında konuyu gündemde ve sıcak tuttum.

Gündemde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi varken, bir anda aldığım telefonla gündeme Körfez Ortaokulu geldi, yeni adıyla Şehit Esat Akbaba Ortaokulu. Çünkü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Şehit Esat Akbaba Ortaokulu’na taşınacağını açıklamasıyla gündem bir anda değişti. Şehit Esat Akbaba Ortaokulu’nda ikili öğretim olacaktı, sabahları ortaokul öğrencileri, öğlenleri ise Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri. Hal böyle olunca Şehit Esat Akbaba Ortaokulu öğrenci velileri karara tepki gösterdi. Bu durumun olmasını istemediklerini belirttiler. Çocuklarının ikili eğitime geçmelerinin düzenlerinin bozulacağını savundular. Çocuklarının değişecek olan düzenle başarılarının düşmesinden endişe duyduklarını ifade ettiler. Ancak bu söylemlerini yaparken, tabii ki vicdansız değillerdi. Yani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinin canlarını düşünmüyor değillerdi. TSO Gazi okulunun boş durduğu, bu okula taşınabileceklerini önerdiler. Bu önerilerini tüm veliler toplanıp Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürüne iletecekken, Duran’ın ilde bir toplantıda olduğu, konuyla ilgili çalışma yürüttükleri konusunda bir bilgi geldi, ilçe milli eğitim müdürlüğü binasına. Arayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran’dı. Şehit Esat Akbaba Ortaokulu’na taşınmanın söz konusu olmadığını, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin TSO Gazi okuluna taşınması kararlaştırıldığı bilgisini velilere iletilmesini rica ediyordu.

Şehit Esat Akbaba Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Sinem Döner ve beraberindeki heyet almış oldukları cevaptan tatmin olup, hemen okulun önünde bekleyen onlarca veliyi bilgilendirmek için koşar adımlarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasından çıktılar. Veliler alınan karardan dolayı rahat bir nefes aldıklarını bizzat gözlemledim.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Esat Akbaba Ortaokulu’na taşınmayacak, geçici olarak TSO Gazi okuluna taşınacak. Buraya kadar tamam.

Peki Gazi okulu bu taşınmaya hazır mı?

Tabii ki HAYIR.

Çünkü TSO Gazi okulu, Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu’na taşınınca, burada bir boşluk oluşmuş, ve bazı şerefsizler tarafından okulun elektrik kabloları çalınmış ve okulda bazı hasarlar bırakılmış. Bu yüzden bu taşınma süreci biraz uzun sürecek gibi görünüyor.

Peki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ne olacak?

Hala o hasarlı patlak okulda mı eğitim öğretimlerine devam edecek?

Yoksa bu okula özel olarak eğitime ara mı verilecek, telafisi yapılacak şekilde?

Bu konuda Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çok ama çok yakın bir zamanda Gemlik’i bilgilendirmesini bekliyoruz. Çünkü bu yazıyı okuduktan sonra bile deprem olmayacağının garantisini hiç kimse, hiçbir kurum veremez. Çocuklarımızın başına bir şey gelirse hiçbir kimse, hiçbir kurum bunun hesabını veremez.

Hesabı verilmeyecek durumların yaşanmamasını temenni ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER