banner47

Sertaslan’dan öğretmenlere; “Aklı hür, fikri hür ve vicdanı hür nesiller yetiştirin”

Gemlik’te görev yapan tüm öğretmenler Gemlik Belediyesinin düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Sertaslan’dan öğretmenlere; “Aklı hür, fikri hür ve vicdanı hür nesiller yetiştirin”
banner3

Gemlik’te görev yapan tüm öğretmenler Gemlik Belediyesinin düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Gemlik Belediyesinin düzenlediği yemeğe Kaymakam Yaşar Dönmez,  Garnizon Komutanı Tank. Alb. Sacit Sabuncu, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, siyasi parti ve sendika temsilcileri katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran yaptı. Duran konuşmasında; Aklı ve vicdanı hür nesiller yetiştirmenin öğretmenin görevi olduğunu ifade ederken, öğretmenlik mesleğinde hataya yer olmadığını da vurguladı.

Sertaslan: “Eğitim verirken siyasi iklimlerinizden uzaklaşın”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu vurgularken, bir memleketi abat edecek olanda, yerle yeksan edebilecek olanda öğretmenlerin olduğunun altını çizdi. Öğretmenlerin yaptığı işi dikkate alması gerektiğini ve öğretmenlik mesleğinde hata yapılmasının önemine vurgu yaparken, “Bugün çocuğum hastalandı. Doktora götürdüm serum bağlattık. Doktor benim için çok önemli bir iş yaptı. O doktoru yetiştiren sizsiniz, eve bıraktım onu güvenlik içerisinde sıcak yuvasında kalsın diye; bir mühendis ve mimari işi o, mimarı ve mühendisleri yetiştiren de sizsiniz” dedi. Öğretmenlerin önemli işler yaptığını da belirten Başkan Sertaslan, öğretmenlerin dikkatli olmasına herkesin ihtiyacı olduğunu ve öğretmenlerin eğitim verirken; Kendi siyasal iklimlerinden, dünyaya bakışlarından ve hayatı yaşayışlarından uzaklaşıp aklı hür, vicdanı hür ve irfanı hür nesiller yetişmesinin de önemini de kaydetti

“Bizlere iyi insanlar yetiştirin”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan konuşmasının devamında; “İyi insanlar yetiştirin bizim için: İyi doktorlar yetiştiriyorsunuz. İyi bilim insanları yetiştiriyorsunuz, iyi din insanları yetişiyorsunuz, mimarlar ve mühendisler yetiştiriyorsunuz. İyi insanlar yetiştiriyorsunuz. Ne olur böyle devam edin. Bugün yaşadığımız her sorunun altında insan var ve hepsi sizin ellerinizden geçiyor. Ne olur biraz daha dikkatli davranın. Hayatın kendi cenderesi arasında bir sürü sorun içerisinde bir taraftan kendi çocuklarınızla bir taraftan da bizim çocuklarımızı yetiştirmek için gayret ediyorsunuz. İşiniz zor ama bunu yapabilecek güç her birinizde var buna inanıyorum” diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez ise, eğitimcinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında; daha önceden eğitimcinin üstünde çok fazla yük bulunduğunu ve bu yükün güç geçtikçe azaldığını ifade ederken, öğretmenlerin gelecek nesillerin yetişmesinde katkısının çok önemli olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Grup Pikap tarafından sergilenen canlı performansla öğretmenler gece boyu eğlenceli dakikalar yaşadı.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2019, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER