banner47

Sertaslan Verdiği Sözleri Yerine Getiriyor

Gemlik Belediyesi seçimlerin üzerinden on ay geçmeden dört büyük sosyal projesi Kreş, Halk Market, Huzurevi, Engelsiz Taksi’yi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Sertaslan Verdiği Sözleri Yerine Getiriyor
banner3

Gemlik Belediyesi seçimlerin üzerinden on ay geçmeden dört büyük sosyal projesi Kreş, Halk Market, Huzurevi, Engelsiz Taksi’yi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın seçim dönemindeki vizyon projeleri arasında yer alan dört önemli sosyal yatırım büyük ölçüde tamamlandı. Kreş, Halk Market, Huzurevi ve Engelsiz Taksi, önümüzdeki aylarda sırayla hizmete girerek Gemlik’te özellikle engelli, dar gelirli, ihtiyaç sahibi ve bakım ihtiyacı olan Gemliklilerin hayatını kolaylaştıracak.

Asgari ücretli ailelere kreş

Gemlik Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi içinde bulunan, önceden Tomokay Radyoloji Merkezi olarak hizmet veren fakat uzun süre atıl durumda olan, olumsuz görüntülerin meydana geldiği bina, Gemlik Belediyesi’nin çalışması ile kreş hizmeti vermek üzere tadilata girdi. Geçtiğimiz haftalarda ihalesi tamamlanan binada çalışmalar sürerken kreşin yaz aylarında hizmete girmesi bekleniyor. Kreş, çalışan ve özellikle dar gelirli ailelere yönelik hizmet verecek. Özel sektör ile rekabet ve kâr amacı gütmeyecek çocuk bakım evinde asgari ücretle çalışan annelerin mesai saatlerinde çocuklarına güvenli, sağlıklı bir bakım alanı oluşturulması amaçlanıyor.

Sosyal yardımda yeni dönem

Sosyal yardım konusunu farklı bir aşamaya taşıyacak Halk Market ise Kapalı Otopark altında, mevcut Sevgi Mağazası’nı da kapsayacak şekilde hayata geçecek. Normal bir market özelliklerine sahip olan Halk Market’te ekmek, bakliyat, un, tuz, şeker, çikolata, çocuk ve hasta bezi gibi tüm temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra giyim de bulunacak. Paranın geçmeyeceği bu markette Gemlik Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen kartlar ile kredi usulü alışveriş yapılacak. Halk Market’te baskılı poşet ya da herhangi bir reklam unsuru kullanılmayacak. İçeride kimin alışveriş kimin bağı yaptığı teşhir edilmeyecek.

Kurşunlu’ya huzurevi

Huzurevi olarak bilinen Yaşlı Bakım Evi ise Gemlik’in sayfiye yerlerinden Kurşunlu’da hizmete girecek. Daha önce Gemlik Belediyesi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmiş, Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilitasyon merkezi olması amacıyla konutların inşa edildiği alan, son meclis toplantısında yeniden Gemlik Belediyesi’ne geçti. Rehabilitasyon merkezi olarak verim alınamayan alanda yer alan binalar, gerekli düzenlemeler yapılarak bakıma ihtiyaç duyulan yaşlı yurttaşların sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmeleri için kullanılacak. Böylece Gemlik başta olmak üzere Bursa’ya da deniz kenarında, yeşillik alanda, temiz ve güvenli bir bakım olanağı ortaya çıkmış olacak.

Ulaşımda engeller kalkıyor

Gemlik Belediyesi’nin bir diğer sosyal projesi ise Engelsiz Taksi. Fiziksel engelli, tekerlekli sandalye kullanan ve bu sebeple evden çıkmakta, ilçede bir yerden bir yere gitmekte zorlanan Gemlikliler, belediyenin engelsiz taksi uygulaması ise evlerinden alınacak. İstedikleri yere götürülecek. Araç, tekerlekli sandalye kullanan ve diğer bedensel engellilerin kullanımı için uygun tasarlanmış olacak. Böylece engellilerin ulaşım ihtiyacı giderilerek yaşadıkları problemler büyük ölçüde giderilmiş olacak.

Başkan Sertaslan: “Gemlik’te sosyal adalet ve hak eşitliğini sağlayacağız”

Gemlik Belediyesi’nin büyük mesafe kaydettiği dört büyük sosyal proje hakkında konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “attığımız her adım, Gemliklilerin hayatını kolaylaştırmak, adaletsizlikleri gidermek, hemşerilerimize ihtiyaç duydukları gıdadan ulaşıma, sağlıktan bakıma her şeyi en kolay şekilde sağlamak. İlçemizde sosyal adalet ve hak eşitliğini sağlayacağız” dedi.

Başkan Sertaslan konuyla ilgili şöyle konuştu: “Görevi devralmamız üzerinden henüz on ay bile geçmedi. Gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel etkinlikler ile Gemlik’i tüm Türkiye’de konuşulan, dikkat çeken bir çekim merkezi haline getirirken ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz için önemli adımları da attık. Tüm bunları gerçekleştirirken belediyemizin sınırları kaynaklarını en verimli şekilde kullanmaya çalıştık, öte yandan ilçemizde yapılacak faydalı işler için elini taşın altına koyan, maddi ve manevi destek olan pek çok sponsorumuzun ve siyasi parti farkı gözetmeksizin Gemlik için çalışan dostlarımızın katkısı ile bu noktaya geldik. Çocuk Bakım Evi’nde dar gelirli aileler günlük mesaileri sırasında evlatlarını belediyemizin uzman eğitmenlerine güvenle bırakabilecek ve gönül rahatlığı ile çalışabilecekler. Halk Market’te sağ elin verdiğini sol el görmeden gereken yardımlar düzenli şekilde gerçekleşecek. Yaşlı Bakım Evi’nde çeşitli sebeplerden bakıma ihtiyaç duyan büyüklerimiz burada huzurla hayatlarını sürdürebilecekler. Engelsiz Taksi ise Gemlik’teki tüm engelleri kaldırarak hemşerilerimizin ulaşım ihtiyacını kolaylaştıracak. Zeytinin başkenti Gemlik, barışın ve huzurun kenti olarak herkesin rahat ve özgürce yaşamak isteyeceği bir yer olacak.”

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23