banner47

Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar!

Koronavirüs Bilim Kurulu video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

Sağlık Bakanı Koca'dan önemli açıklamalar!
banner3

Koronavirüs Bilim Kurulu video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.

Bakan Koca'nın açıklamalarının satır başları:

Amerika koronavirüs vaka sayısıyla listenin başında yer alıyor. 

Ülkemiz 1 milyon kişi başına 2 bin 151 vaka ile 51. sırada yer almaktadır. Kovid'e bağlı ölümlerde Avrupa ülkeleri yer almaktadır.

Türkiye bir milyon kişi başına 57 vefat ile 47. sırada yer almaktadır. 

Ülkemiz toplam ölüm oranıyla 81. sırada yer almaktadır. 

7 haziran günü salgının başlangıcından bu yana dünya en yüksek vaka sayısını gördü. Henüz etkili bir ilaç bulunamadı, aşı geliştirilemedi. 

Her mesajımda sizleri durumdan bilgilendirmeye ve risklere karşı uyarmaya çalışıyorum. Eski hayata dönmediğimizi ısrarla vurguladım. 

Üretim devam etmek zorunda. Hafta sonlarında vatandaşlarımızı açık havadan mahrum ettik, şehirler arası ulaşımı kısıtladık. Büyüklerimiz ve küçüklerimizden evde kalmalarını istedik. Gencimiz, yaşlımız maskeye, temizliğe dikkat ederek bu harekete güç kattı ve sonuç aldık.

Kara göründü ama deniz hala dalgalı. 

Normalleşme bir zorunluluktur. Kararlı adımlarla ilerledikçe dalgalardan korkmayız. Normalleşmeyi ne kadar kontrollü sosyal hayata çevirebilirsek o kadar güvende oluruz. Davranışlarımızı kontrol ederek ilerlersek o kadar başarıya ulaşırız. Son günlerde artan vakalar beklenen bir durumdur. Beklenen bir sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizlerin elinde. 

Hastalık kontrol altında, virüsün şiddetini düşürdüğüne yönelik bir bulgu yok ama vakalarımızın şiddeti düşüyor. Bu günlerde 1500 civarı vakamızın çok azı şiddetli hastalık geçiriyor. Yoğun bakımda geçirilen süre ise 18 günden  2,7 güne indi. Entübe edilenlerin vefat oranı önemli oranı düştü.

Virüsün etkisinde azalma henüz yok, hekimlerin tedavi gücünde önemli bir yükseliş var. Hastalıkların yaşı ilerledikçe hastanede kalma süreleri dramatik şekilde artmaktadır. 

Haziran ayında günlük entübe edilen hasta sayısı 18'e kadar düşmüştür. 

Son günlerde vaka sayıları farklı illerimizde farklı olmaktadır. Ankara'da günlük vaka sayısı 127, son üç günde ortalama vaka sayısı 177. İstanbul'da son bir haftada vaka sayısı 620, son üç günde 616. İzmir'de son bir haftada vaka sayısı 38, son 3 günde 34. Bursa bir ayda vaka sayısı 64, bir haftada günlük 84,  son üç günde 93, son gün 100'e yaklaştı.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2020, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23