banner47

Refik Yılmaz’dan Çarpıcı Açıklamalar

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi’nin GEMPORT AŞ’de bulunan yüzde 13’lük hissesinin ihale yoluyla satışı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Refik Yılmaz’dan Çarpıcı Açıklamalar
banner3

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesi’nin GEMPORT AŞ’de bulunan yüzde 13’lük hissesinin ihale yoluyla satışı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Grubunun Gemlik Gübre ve GEMPORT limanını birleştirme kararı alarak, sermaye artırımına gittiğini anlatan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik Belediyesine sermaye artırımında düşen paranın yaklaşık 25 milyon lira olduğunu anımsattı. Bu parayı ödeyip, sermaye artırımına gitme adına Belediye Bütçesinin müsait olmadığını açıklayan Refik Yılmaz, “25 yıl önce olduğu gibi yüzde 25’ten yüzde 13,5’a düştüğü gibi, şimdi de yüzde 13,5 oranında olan hissemizin yüzde 2’lere yüzde 3’lere düşme riski bulunmaktaydı” dedi.

Gemlik halkının parasını erimekten kurtardıklarını ifade eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Türk Ticaret Kanununa göre yüzde 51 ve üzerinde hissesi bulunan hâkim ortak her türlü kararı alabiliyor. Kar payının dağıtılıp, dağıtılmayacağına, sermaye artırımına gidilip, gidilmeyeceğine bu hâkim ortak karar verebiliyor. Küçük hisseleri bulunanların sadece muhalefet şerhi koyma yetkisi olabiliyor. Biz bu nedenle Gemlik halkının parasının erimemesi için bağımsız bir değerlendirme firmasına değer tespiti yaptırdık. Gemlik Belediyesi’nin GEMPORT’ta bulunan yüzde 13,5’luk hissesinin değerini 32 milyon dolar olarak belirledi. GEMPORT Şirketi de Asliye Ticaret Mahkemesi kanalıyla bir değer tespiti yaptırdı. Onların yaptırdığı değer tespitinde de bizim hissemizin değeri 70 milyon olarak ortaya kondu. Biz kendi yaptığımız değer tespiti üzerinden ihaleyi açtık. Neticede ihaleye Borusan A.Ş. ile birlikte Yıldırım Gurubu girdi. Ancak 103 milyon liralık teklifi Yıldırım Grubu verdi. Bu satış bedeli halkımızın yıllarca ve özlemle beklediği toplu konut yapımı için kullanılacak” diye konuştu.

Gemlik’te 50 binin üzerinde insanın tabut üzerinde yaşadığını vurgulayarak, ilçenin deprem riski gerçeğine bir kez daha dikkat çeken Refik Yılmaz, sağlam zeminli bölgelerde, yeni ve modern Gemlik için elde edilen kaynağın en iyi şekilde değerlendirileceğini söyledi. CHP ve MHP ilçe yöneticileriyle bir kısım siyasi parti üyelerinin muhalefetine de çarpıcı yanıtlar veren Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bunlar, aynaya bakarak, kendilerini tarif ediyorlar” dedi. Gemlik Belediyesinde göreve geldiklerinden bu yana gelir ve giderlerin günlük olarak internet sitesinden yayınlandığını vurgulayan Yılmaz, “Şeffaf belediyecilikte en öncü bir belediye iken, bu şeffaflığa gölge düşürmek istiyorlar ancak yine başarısız olacaklar” diye konuştu.

2009’da göreve gelen ancak iki yıl süren CHP yönetimi ve zihniyeti konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “2 yılda hiçbir hizmet yapılmadı. 8 milyon lira para ile aldıkları belediyeyi, 2 yılsonunda 6 milyon borç ve kasada sadece 42 bin lira ile devrettiler. Ortada hiçbir hizmet ve yatırım olmadığı gibi, yolsuzluklar ve usulsüzlükler ile 100’e yakın işçi ve memurumuzu yıllardır mahkeme kapılarında süründürmektedirler. Herkesi kendileri gibi sanmaktadırlar. Halkımız bunları görüyor, halkımız bunları çok iyi tanıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2016, 07:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER