banner47

Prof. Dr. Tankut Öktem’in ölümsüz eserleri İstanbul AKM’de

Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem’in ölümsüz eserleri İstanbul AKM’de izleyicisiyle yeniden buluştu

Prof. Dr. Tankut Öktem’in ölümsüz eserleri İstanbul AKM’de
banner3

Ölümsüz eserlerini Gemlik Kumla’da gerçekleştiren, büyük usta, Heykeltraş Tankut Öktem’in eserleri, 29 Ekim’de açılan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Eserlerinde mücadeleyi, emeği, vatan ve millet sevgisini, cumhuriyet değerlerini işleyen, taşın ve bronzun ustası olarak tanınan Prof. Dr. Tankut Öktem’in eserleri, “Kristal Çağın Kapılarında” isimli sergide sanatseverlerle buluştu.

Yenilenerek tekrar kapılarını açan Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenen eserler arasında savaşa karşı duran askerler, işçiler ve efeler gibi Öktem’in ölümsüz çalışmaları yer aldı.

Serginin küratörlerinden, Yüksek mimar ve heykeltraş Pınar Öktem Doğan, Kristal Çağın Kapılarında sergisi ile ilgili şunları söyledi: "Kristal Çağın Kapılarında, Tankut Öktem retrospektif sergisi bir heykel sanatçısının yaşamının yanı sıra, onun gelecek nesillere armağan ettiği Cumhuriyet Tarihi’ni, Anadolu insanının değerini, mücadelemizi anlatmaktadır. Bu eserleri sergi salonuna sığdırmak mümkün olmadığından onlardan detayları, dokuları, kesitten bütüne anlatımları izleyici ile buluşturduk. Tankut Öktem harika çocuk seçildiği yıllardan Seul Olimpiyatlarında dünyanın yaşayan en iyi 10 heykeltraşı arasına seçilerek, Seul Olimpiyat binası önüne yerleştirilen sevgi heykeline kadar kendisi anlatılıyor, tanıtılıyor."

Heykeltraş Oylum Öktem İşözen de Tankut Öktem'in popüler kültürün dilini çok da kullanmayan bir sanatçı olduğunu ifade ederek, "Eserlerinin ardında dahi ismini aradığınızda biraz zor bulursunuz. Dolayısıyla bu sergiler onun eserlerini retrospektifi anlamında bir bütün halinde gördüğümüzde hepsinin bir sanatçıya ait olduğu şaşkınlığını da duygusunu da yaratıyor izleyende." dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde 29 Ekim’de ziyarete açılan sergi, bir ay boyunca sanatseverleri ağırladı. Sergi 28 Kasım’da sona erdi. ‘’Kristal Çağ Kapılarında’’ sergisinden önce 2010 yılında İş Bankası Kibele Sanat Merkezi'nde, 2012'de Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 2017'de İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde ve Körfez'de retrospektif sergileri açılmıştı. Öktem’in eserleri, sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner27

banner28