banner47

PKK Gemlikli Gümrük Muhafaza Memurunu Kaçırdı!

Bölücü terör örgütü PKK 10 Ağustos Pazartesi günü 9 gümrük memurunu kaçırdı, içlerinden birinin Gemlikli Kemal Süha Özer olduğu öğrenildi.

PKK Gemlikli Gümrük Muhafaza Memurunu Kaçırdı!
banner3

Hakkâri’de bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Gemlikli gümrükçü Kemal Süha Özer'in Gemlik'teki ailesi, yazı işleri müdürümüz Oğuzhan Obuz'un sorularını yanıtladı. Kaçırılan gümrükçünün babası Mustafa Özer olayı tesadüfen öğrendiklerini belirterek, "12 gündür oğlumuzdan haber alamıyoruz" dedi.

10 Ağustos günü geçici görevle Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinden Çukurca'ya giden 10 gümrükçü, terör örgütü PKK tarafından kaçırılmıştı. Hakkâri’nin Üzümlü Sınır Kapısı'nda görevli gümrük memuru Kemal Süha Özer'in de aralarında bulunduğu 10 gümrükçüden hala haber alınamıyor. Günlerdir umutla mutlu haberi bekleyen Özer'in Gemlik'te oturan ailesi, konuştu. Anne Badegül Özer (50), üzgün olduğunu ve konuşmak istemediğini belirtirken, 4 çocuk babası Mustafa Özer (63) yaşadıkları kâbus dolu günleri anlattı.

Kaçırılan Gümrük Memurları Kemal ve Arkadaşları

Oğlunun Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinden Çukurcu'ya göreve giderken PKK tarafından alıkoyulduğunu ifade eden baba Mustafa Özer, "Bir başka arkadaşını ararken kendi çocuğumuzun alıkonulduğunu öğrendik. Bu durumu kendi imkânlarımızla arkadaşlarından öğrendik. Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanımız Nurettin Canikli bizi aradı. O da üzücü olayı teyit etti. Biz de 12 gündür Kemal'den haber alamıyoruz. Bulunduğu bölgedeki durumlar zaten belli. Bunu biz ve kendisi de biliyor. Orada mutlu olduğunu zannetmiyorum. En son kardeşiyle görüşmüştü. Ben görüştüğümde ise, 'Dua et' demiştim. Duasız yola çıkma kendine dikkat et demiştim. Biz de onun için dualar ediyoruz. Görevi oraya çıktığı için gitti. 2.5 senedir orada görev yapıyordu. Yetkililerin konu ile ilgilendiğini düşünüyoruz, bizler kadar gayret ettiklerini düşünüyoruz. Umarız en kısa sürede oğlumuzu serbest bırakırlar." dedi.

Vijdan Bekliyoruz

Kemal'i alıkoyanlardan sadece vijdanlı olmalarını bekliyoruz çok fazla bir şey söyleyip devletimizi zan altında bırakmak istemiyoruz. Bizler vatanını seven gariban insanlarız. Şu an tek umudumuz oğlumuz ve alıkoyulan diğer arkadaşlarının sağlıklı bir şekilde evlerine dönmelerini istiyoruz. Vatan-i görevini yapan tüm askerlerimize de dua ediyoruz. İnşallah sağ salim ailelerine kavuşurlar ve ülkemizin üzerindeki bu kara bulutlar bir son bulur.

Kaçırılan gümrükçünün kardeşi Mehmet Furkan Özer (20) ise, "Ağabeyime ulaşamıyoruz. Üzüntü içindeyiz. En son ağabeyimle görüşen ben oldum. Bana, çalıştığı yerin sıkıntılı olduğunu söylemişti. Ben de ondan dikkatli olmasını istemiştim. Bu haber ailemizi kötü etkiledi. Üzgünüz, ağabeyimden iyi bir haber gelmesini bekliyoruz. Olaydan babamın kendi imkanları sonucunda aramasıyla bilgimiz oldu. Daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı bize ulaşarak üzücü haberi verdi. Bu da bizi kötü etkiledi. Gelecek iyi bir haberi umutla bekliyoruz" diye konuştu.

Dede Kemal Özer ise, "80 yaşındayım. En acı günlerimi bugünlerde yaşıyorum. Hükümetten ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden acil müdahale bekliyorum" diye konuştu.

Çukurca'da Çatışma Çıktı

Öte yandan, edinilen bilgiye göre, Hakkari-Çukurca karayolunda PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çukurca karayolu Doğanlı köyü yakınlarında devam eden çatışmalar nedeniyle Dağ ve Komando Tugay Komutanlığından da bölgeye helikopterler sevk edildi. Çatışmaların devam etmesi nedeniyle ilçenin alternatif yolunda trafiğe kapatıldığı öğrenildi. Elektrik hatlarının zarar görmesi yüzünden ise ilçeye elektrik verilemediği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 17:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER