banner47

Milletvekili Zafer Işık, Hayvanseverleri Bilgilendirdi

Gemlik Gençlik Merkezinde yapılan toplantıya telekonferans sistemiyle katılan Bursa Milletvekili Zafer Işık, ‘Canlarımızın doğanın ve şehrimizin bir parçası olduğuna inanıyorum’  şeklinde konuştu.

Milletvekili Zafer Işık, Hayvanseverleri Bilgilendirdi
banner3

Gemlik Gençlik Merkezinde yapılan toplantıya telekonferans sistemiyle katılan Bursa Milletvekili Zafer Işık, ‘Canlarımızın doğanın ve şehrimizin bir parçası olduğuna inanıyorum’  şeklinde konuştu.

Gemlik Gençlik Merkezinde yapılan toplantıya telekonferans sistemiyle katılan Bursa Milletvekili Zafer Işık TBMM gündemine gelen ve yakında yasalaşmayı bekleyen Hayvan Hakları Yasa Tasarısı hakkında hayvan severlere açıklamalarda bulundu.

Gemlik Gençlik Merkezi Müdürü Şuayb Serdaroğlu, Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Deviren, Hayvan Hakları Federasyonu Gemlik Temsilcilerinden Ümran Akyavaş, Mustafa Katırcı ve Hülya Özarslanoğlu ile hayvan severlerin katıldığı toplantıya telekonferans sistemiyle katılan Bursa Milletvekili Zafer Işık TBMM gündemine gelen ve yakında yasalaşmayı bekleyen Hayvan Hakları Yasa Tasarısı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

TBMM Genel kuruluna gelen ve yakında yasalaşacak olan  50 maddelik kanun teklifi önerisiyle  havyan sahipleri ve belediyelere üzerlerine düşen görevleri yapmadıklarında  ağır cezalar verileceğini belirten Işık, çıkacak olan yasayla belediyelere sokak hayvanları için bütçeden verilecek paranın  farklı yerlerde kullanılmasının önünün alınacağını, kısırlaştırma ve tedavilerin daha sağlıklı ve yaygın yapılacağını, hayvan severlerin belediyelere ait barınakları kontrol edebileceği, belediyelerin barınak ve tedavi  merkezlerinde şeffaf olmasının sağlanacağını  ve hayvan sahiplerinin  tedavi ettirdiği hayvanını en azından kamera kayıtlarıyla izleyebileceğini  ifade ederek ayrıca şunları söyledi  ‘Sahipli hayvanların sokağa bırakanlara 10 bin TL ceza öngörüyoruz. Barınakta görevli olacak herkesin yeterli düzeyde eğitim ve donanımlı olması sağlanacak. Ülkemizdeki 1400 belediyenin birçoğu, sokak hayvanlarını şehir dışlarına, ormanlık alanlara, kırsala atıyor. Belediyelerin sadece 234’ü kısırlaştırma yapıyor. Bu kadar az sayıda kısırlaştırma yapılırsa hayvanlar kontrolsüzce üreyecek, vatandaş sürekli şikâyet edecektir. Bunu önlememiz gerekiyor ‘dedi.

Yasayı sadece Ak Parti olarak değil geniş bir mutabakat olarak çıkarmak istediklerini de ifade eden Bursa Milletvekili Işık ‘Bizler yasa yapıcı olarak kanunları çıkartırız ancak bunun uygulanması ve takibi noktasında siz Gemlik’teki hayvan severler ve sivil toplum örgütlerine de bu konuda çok iş düşüyor. Bu anlamda Gemlik’i çok şanslı buluyorum. Gemlik’te Ümran hocam başta olmak üzere çok sayıda hayvan sever dostlarımız var. Hep birlikte canlarımızla ilgili çok daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2021, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER