banner47

MHP Gemlik’ten mecliste eleştiri bombardımanı.!

Gemlik Belediye Meclisi Nisan Ayı 2.oturumu dün gerçekleşti. Dün gerçekleşen oturumda 2022 yılı faaliyet raporu değerlendirildi. Değerlendirmelerde MHP gurubu tek tek söz alarak faaliyet raporunu değerlendirdi.

MHP Gemlik’ten mecliste eleştiri bombardımanı.!
banner3

Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik Belediye Meclis Üyelerinin, Gemlik Belediyesi 2022 yılı faaliyet raporuna yaptıkları eleştiriler dikkat çekti.

“Finansman sıkıntısı yok ama projede yok”
İlk olarak Milliyetçi Hareket Partisi gurubu adına söz alan Osman Durdu : “Konserler yapılmalı tabii ki ama milli bayramlarımızın ruhuna yakışır konserler yapılmalı, ona göre sanatçılar tercih edilmeli.  Gemlik Hükümet Konağı’nın meydanda bulunan avm binasına taşınması önemlidir. Yerli ve milli markamız TOGG’a gerekli ehemmiyeti vermemiz gerekiyor. Finansman sıkıntımız yok ama büyük projeler yok. Projelerin güçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

“Burası Gemlik Belediyesi başka belediyelere benzemez.!”
MHP Gemlik Belediye Meclis Üyesi Emrah Keskinden sert eleştirileri ile meclise damgasını vurdu. Daha çok belediyenin bütçeleri ve harcamaları hakkında konuşan Keskinden özellikle gider bütçelerinin faturalarında detayların olmamasını sorguladı. “ 2020 yılında bankamızda 14 milyon TL varken, 2021 yılında 29 milyon TL, 2022 yılında ise 50 milyon TL var. Bu para her yıl iki katı kadar artmış. Sormak istiyorum bu parayı ne zaman harcayacaksınız? En büyük harcamalardan biri yemek faturaları. İnanılmaz faturalar gördüm. Yemek faturası altında kesilen faturalarda, kaç kişinin yemek yediği, ne yendiği ne olduğu hiçbir detay yok 50 BİNTL, 100 BİNTL yemek faturası var ama içeriği yok. 1 adet yemek bedeli 150BİNTL gibi yemek faturaları var. Kardeş şehir ağırlamasında konaklama bedeli 30 BİNTL, yemek bedeli 100BİN TL tek faturada. Burada kaç kişi kaldı, kaç kişi yemek yedi hiçbir açıklama hiçbir denetleme yok. Belediyemizin kültür işleri müdürlüğü altında yapılan temsil, tanıtma ,ağırlama giderleri. Belediyemizin toplamda 14 milyon TL harcaması var, Bu harcamanın 13 milyon TL’si bu müdürlüğe ait. En büyük hizmet alımı konser alımları. Konser hizmeti yapılınca anlaşma ve sözleşme olması lazım. Ancak milyonlarca lira verilen bu işlerde ne hikmetse bir tane sözleşme yok. Veresiye konser yapıyoruz. Geçen yıl yapılan konserlerin ücreti bu yıl hala ödenmeye devam ediyor.Ben bunları denetim komisyonunda ilgili arkadaşlara sorduğum zaman yazmam gerekiyor diyorum. Müdürlük bana diyor ki “yazarsan ne yazmazsan ne”. Yahu bu nasıl bir güç, bu nasıl bir saygısızlık. Burası Gemlik Belediyesi, burası başka belediyelere benzemez. Herkes kendine düşen haddini bilecek burada. Özellikle bu işte bu güçte payı olduğunu düşündüğüm Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a bu kültür işleri müdürlüğünü şikayet ediyorum. Hesap yok, kitap yok, kontrol yok o yüzden Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan’ı da Gemlik halkına şikayet ediyorum.” dedi.

“Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi”

MHP Gemlik Belediye Meclis Üyesi Alparslan Eker; “310 sayfalık faaliyet raporunu inceledik. 2021 yılında nasıl olacağı bütçe ve planlamasında belliydi. Biz o zaman performas programı tatmin etmediğini söylemiştik. Belediyenin yaptığı rutin işleri anlatan bir performans programı olduğunu ifade etmiştik. Bu faaliyet raporunun yeterli olduğunu düşünmüyorum. Daha büyük daha farklı projeler olabilirdi. Kentsel dönüşümde kazmanın vurulup temelin atılmasını isterdik. Şehrimizin ulaşım ve otopark sorunun çözüldüğünü görmek isterdik. Sosyal alanların yapıldığını görmek isterdik. Tüm alt yapının ve üst yapının yapıldığını görmek isterdik. Seçim beyannamenizde bulunan projelerin yapıldığını görmek isterdik. İmar planları konusunda yol alamadık. Önceki dönem imar planlarındaki sorunları da çözemedik. Fen işleri 15 km asfalt yapmış, 1,5 km imar yolu açılmış. Bu rakamlar oldukça yetersiz. Lütfen arka sokakları, imara yeni açılan yerleri yol sıkıntılarını görmenizi tavsiye ediyorum.” dedi.

“Süreniz azalıyor Sayın Sertaslan”
MHP Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı: “Ben bu faaliyet raporunda şöyle bir şey beklerdim. Çok üstün performans gösterilmiş bir Gemlik Belediyesi beklerdim. Çok büyük projelerin konuşulduğu bir toplantı olmasını temenni ederdim. Gemlik’i farklı bir yüzyıla taşıyacak bir proje falan ne yazık ki yok. Bunları konuşamıyoruz ne yazık ki. Cumhuriyetimizin 100.yılı, bu yıllarda hizmet ediyor olmaktan gurur duyuyoruz. Beklentimiz daha iyi işler yapabilmektir. Çok ciddi bir gelirimiz var, bankada paramız var, ama süre yok. Bundan sonra çok zamanınız yok. Süre bitiyor, bence önümüzdeki günlerde daha başarılı çalışmaların yapılacağı süreçler olur. Sizi alkışlamamız gereken yıllar olsun.

“4 yıldır havanda su dövüyoruz”
MHP Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mehmet Öksüz : “ Geçtiğimiz haziran ayında burada kentsel dönüşüm projesi bizlere tanıtıldı, ödül aldı tebrik ettik. O gün uzlaşma ofisi açılacaktı, yaklaşık 150 gün sonucunda uzlaşmalar yapılıp bize bilgi verilecekti. O günden bugüne 9 ay geçmiş, 150 günün üzerine 5 ay daha geçmiş. Şimdi bakıyoruz çok ciddi paralarda ödenmiş. Müdürlük kurduk kapattık. 4 yılda 4 kere toplanmayan bir kentsel dönüşüm komisyonu var. 4 yıl bitti sadece 1 yılda yapılacak işlemleri hala yapamadık. Mülkiyet çözülmediği takdirde dönüşüm yapamayız. Çeşitli alternatifler yaratmamız lazım. Rezerv alanları Gemlik Belediyesi’ne kazandırmamız gerekiyor. 4 senedir kentsel dönüşümde resmen havanda su dövüyoruz.”

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER