banner47

Kuzey Planları’nda sandıktan üç kat çıktı

Kuzey planlarında hak sahipleri sandığa gitti.

Kuzey Planları’nda sandıktan üç kat çıktı
banner3

On yılı aşkın süredir Gemlik gündemini meşgul eden, çeşitli nedenlerle bir türlü sonuçlanmayan kuzey planları konusunda hak sahipleri sandığa giderek uygulanmasını istedikleri planı oyladı. Oylama sonucu %77,3 oran ve 129 oyla 2-3 katlı planlar kabul edilirken 4 katlı planlar %23.7 oranla 38 oy aldı.

Başkan Sertaslan: “Eldeki kuş mu, teldeki kuş mu?”

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında süreci özetleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, 2007 yılından beri çözülmeyen planların çeşitli nedenlerle duraksadığını, hak sahiplerinin mağdur olduğunu söyledi. Yaşanan süreç ile ilgili kimseyi suçlamadığını belirten Başkan Sertaslan, daha önce kabul edilen 2 ve 3 katlı planlardan sonra 4 katlı planlarda yapılacak ısrarın itiraz getirebileceğini, önceki planların da iptal olarak bölgede imarın tamamen durabileceğini dile getirdi.

Başkan Sertaslan şöyle konuştu: “Sizleri buraya şunun için topladık. İki seçeneğimiz var. Elde ki kuş mu, telde ki kuş mu? Bunun kararını sizler vereceksiniz. İki tane pusula hazırladık. Biri elde ki kuş, iki ve üç kat. Siz ne karar alırsanız alın biz yanınızdayız.  Hiçbir siyasi parti bunu göğüslemek adına cesarete gösteremiyor. Bende dedim ki otururuz halk sahipleriyle konuşur ne diyorlarsa onu yaparız. Bir diğer Meclis toplantısında burada alınan kararı komisyonda ki arkadaşlarla görüşeceğiz. Ne sizin ne benim ne de herhangi bir siyasi partinin temsilcilerinin bu işi bu riskle üstesinden gelmesi bunun garantisini vermesi mümkün değil. Derseniz ki biz bu riski alıyoruz o zaman canımızla başımızla olsun diye mücadele ederiz. Biz üzerimize düşenin fazlasını yaparız.’’

Açık yapılan sayım belediye ekiplerince kayıt altına alındı. Başkan Sertaslan, tutanak ve görüntülerin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulacağını söyleyerek hak sahiplerinin taleplerinin takipçisi olacaklarını kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2019, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER