banner47

Kumla halkının elektrik sayacı tepkisi!

Son günlerde sıkça sosyal medyanında gündeminde olan elektrik faturası şikayetlerine yeni bir şikayette Kumla sakinlerinden geldi.

Kumla halkının elektrik sayacı tepkisi!
banner3

Önceki aya göre oldukça yüksek gelen faturalar vatandaşın büyük tepkisine neden olurken Kumla'da ise farklı bir şikayet gündeme geldi.

Yazlık bölge olarak bilinen Kumla'da kışında yaşayan vatandaşlar, elektrik faturalarının düzensiz kesilmesinden şikayetçi. Yazın aylık gelen faturaların kış aylarında 2 aylık bazen de 3 ayda bir gelmesi vatandaşları endişelendirdi. Endişelenmelerinin sebebi olarak da indirimli tarifeden yararlanamayacak olmalarını ifade ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde elektrik faturaları tariflerinde indirimli elektrik tarifesinin 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıldığını duyurmuştu.

Bununla beraber 2 aydır elektrik faturalarının henüz oluşturulmadığını, elektrik dağıtım şirketinin indirimli tarifenin 210 kilovata çıkmasından sonra 2 aydır elektrik faturaları oluşturulmayan ve oldukça yüksek elektrik faturaları ile karşı karşıya kalacaklarını düşünenen Kumla'da ikamet eden vatandaşlar, elektrik sayaçlarının biran önce okunmasını istiyor.

Konu ile ilgili GemlikLife'a konuşan Kumlalı vatandaşlar: "Yazın her ay kesilen elektrik faturamız şimdi ne hikmetse kesilmiyor. Önce indirimli tarife 150 kilovattı, şimdi 210 kilovata çıktı. Bizim 3 aylık elektrik tüketimimiz 210 kilovatı geçince çok yüksek elektrik faturası ödeyeceğiz. Bu yüzden yüksek fatura ödemek istemiyoruz. Yetkililerin biran önce elektrik faturalarımızı oluşturmalarını ve aylık olarak her vatandaş gibi fatura ödemek istiyoruz." şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2022, 19:40

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER