banner47

Körfezim Zeytinyağı Fabrikasından Ücretsiz Sıkım Desteği

Körfezim Zeytin ve Zeytinyağı firması dolu felaketi sonrası zeytinleri hasar gören üreticinin zeytinini 1 hafta boyunca ücretsiz sıkacağını duyurdu.

Körfezim Zeytinyağı Fabrikasından Ücretsiz Sıkım Desteği
banner3

Gemlik çevresinde meydana gelen şiddetli dolu yağışında bir yıllık ürünü zarar gören zeytin üreticisine Gemlikli zeytin ve zeytinyağı firması Körfezim'den de destek geldi. Gemlik Belediyesi, yağış nedeniyle dalından ayrılan yeşil zeytini piyasa fiyatının iki katına zeytinciden alarak yağa dönüştüreceğini dün duyurmuştu. Körfezim Zeytin ve Zeytinyağı firması da isteyen üreticinin zeytinini 1 hafta boyunca ücretsiz sıkacağını duyurdu.

Salı günü Gemlik’te meydana gelen şiddetli dolu yağışı, kısa sürede zeytin üreticisine büyük zarar verdi. Neredeyse ceviz büyüklüğündeki dolu taneleri henüz kararmamış zeytinleri toprağa düşürdü.

Bir yıllık emeği zarar gören üretici afetin yaralarını nasıl saracağını düşünürken beklenen yardım eli ilk olarak Gemlik Belediyesi’nden, bugün de Gemlik Körfezim Zeytin ve Zeytinyağı firmasından geldi. Firma sahibi Ruhi Kavlak yaptığı açıklamada, "Biz hem zeytin üreticisi hem de  zeytin tüccarı olarak, aynı zamanda Kumla'da bu zararı yaşayanlardan biri olarak müstahsilimizin derdini en iyi anlayanlardanız. Biz de üreticimizin bu zeytinleri bir an önce zeytinyağını dönüştürmek istediğini iyi biliyoruz. Bu yüzden zeytinini zeytinyağına dönüştürmek isteyen hemşehrilerimizin zeytinlerini 1 hafta boyunca ücretsiz bir şekilde sıkacağız. Her zaman zeytin üreticisinin yanında olduğumuzu da ek olarak belirtmek isterim. Bu vesile ile zeytinin başkenti Gemlik'te yaşanan bu felaketten ötürü tüm Gemlik'e geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim." dedi.

Firmaya ait fabrikada zeytin sıkım işlemleri 8 Ekim 2020 tarihine kadar ücretsiz olarak sıkılacak. Fabrikada zeytin sıkım işlemleri son teknoloji makineler vasıtası ile el değmeden hijyenik ve aynı zamanda soğuk sıkım olarak gerçekleştiriliyor. 

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2020, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner22

banner23