banner47

Körfez Halk Bandosu MAGDER'den Afet Eğitimi Aldı

Kısa adı MAGDER olan Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği tarafından Gemlik Kent Konseyi Körfez Halk Bandosu ekibine afet eğitimi verildi. 

Körfez Halk Bandosu MAGDER'den Afet Eğitimi Aldı
banner3

Çarşamba günü saat 19.30 da Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’nde MAĞDER Başkanı Yusuf Yumru ve gönüllü afet ekibi tarafından bando ekibine bir saatlik afet eğitimi verildi. 


Gemlik Kent Konseyi Körfez Halk Bandosu üyelerinden bir grup MAGDER’in Katlı Otopark üzerindeki merkezi gezdirildikten sonra, afetlerde kullanılacak olan ekipman konteynerinde de Körfez Halk Bandosu  üyelerine bilgi verildi.


Daha sonra, MAG Der Başkanı Yusuf  Yumru konferans Salonunda depremlerden önce alınacak önlemler, depreme hazır olmak, deprem anında nasıl davranılması gerektiği, deprem sonrası davranışlar gibi konularda video görselleri eşlinde bilgi verdi.


Yumru, MAG DER’in katıldığı depremler ve arama kurtarma çalışmaları konusunda da başarılı çalışmalar yaptıklarını, geçtiğimiz yıl İzmir de yaşanan Rıza Bey Apartmanı’nın depremde çökmesi üzerine, 7 gün kurtarma çalışmalarına katıldıklarını ve 9 yaşındaki İnci adlı kızın kurtarılışını anlattı.
Soru cevaplar bölümünde “Gemlik’te 1999 depreminden sonra kurulan Deprem merkezi’nin neden kaldırıldığı sorusunu yanıtlarken, “Biz ilgililere bunu hep hatırlattık. Bunun yanında eski Tarım Müdürlüğü binasının olduğu yerde bulunan Deprem alet ve araçlarının da kalktığını, bu konuda Gemlik’in depreme hazırlıkları konusunda eksikleri bulunduğunu hatırlattı.


“Deprem Toplanma Alanları  nereler?” sonusunu da yanıtlayan Yusuf Yumru, “Bu konuda devletten girildiğinde karşımıza toplanma alanları çıkmaktadır. Ancak vatandaş bu yerlerin nereleri olduğunu konacak levhalarla daha kolay öğrenebilirler ve bir deprem anında oralarda toplanırlar. Bu konuda da ilgililer üzerine düşeni yapmadılar.


Depremlerden sonra gösterilen ilgi bir süre sonra kayboluyor. Vatandaşlar olarakta durum farklı değil. Herkesin evinde mutlaka bulunması gerekli olan Deprem Çantalarımız acaba var mı? Depremin ne zaman geleceği belli değil. Gemlik Kuzey Anadolu Fay Hattında bulunan bir ilçede. Uzmanlar sürekli uyarıyor. 7 büyüklüğünde bir deprem Gemlik’te de hasara yol açar onun için önlemlerimizi bilgi ışığında almalıyız.” dedi.


MAG DER Başkanı Yusuf Yumru, Dernek olarak hiçbir maddi destek istemeden isteyen kurumlara afet eğitimi verdiklerini bugüne kadar 15 bine yakın kişinin bu eğitimden geçirildiğini de hatırlattı.
Derneğin eksikleri bulunduğunun altına çizen Yumru, “Bu konuda yardım edecek kişi ve kuruluşlara kapımız açık. Lütfen bizlerle iletişime geçsinler. Biz nelerin eksik olduğunu kendilerine bildiririz. Bölgenin sayısal olarak en büyük ekibi MAG DER’dir.  Ancak, alet ve edevatta istediğimiz noktada değiliz.
Gemlik Belediyesi araç konusunda size yardımcı oldu. Bundan önce bir kurtarma veya depreme gitmek için araç sıkıntısı çekmekteydik. Bugün başkanımız bütün birimlere emir vererek, göreve gitmek için, istediğimiz an araç temin edebiliyoruz.”  dedi.
Eğitimin sonunda Körfez Halk Bandosu tarafından MAĞDER ekibine çiçek sunularak verdikleri destek nedeniyle teşekkür edildi.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER