banner47

Kadınlar Plajı Açılacak mı?

Yaz sezonunun gelmesiyle Gemlik'te kadınların en çok merak ettiği sorulardan birisi Hasanağa Kadınlar Plajı açılacak mı?

Kadınlar Plajı Açılacak mı?
banner3

Yaz sezonunun gelmesiyle Gemlik'te kadınların en çok merak ettiği sorulardan birisi Hasanağa Kadınlar Plajı açılacak mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Hasanağa Gençlik Kampı uzunca bir süredir Gemlik Belediyesi'ne devredilmiş ve Gemlik Belediyesi'de Kadınlar Plajı olarak hizmet vermişti. Önceki dönem belediye başkanı Refik Yılmaz döneminde faaliyetlerine başlayan kadınlar plajını yeni belediye başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'da devam ettirmişti. Geçtiğimiz sezon Sertaslan ve ekibi tarafından yenileme ve tadilat işlemleri tamamlanan kadınlar plajı Eylül ayına kadar kadınlara ücretsiz olarak hizmet vermişti.

Ancak Gemlik kadınlarının yoğun taleplerine rağmen Hasanağa Kadınlar Plajı Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gemlik Belediyesi'nin yönetiminden geri alındı. Şu an yeni yaz sezonunun başlamasına rağmen Hasanağa'da herhangi bir çalışma yapılmamış kapısına ise kilit vurulmuş durumda. Hatta bölge halkının Hasanağa'da herhangi bir görevli bekçi olmadığı için kapının üzerinden atlayıp plajı kullandıkları da gözlemlendi.

Gemlik kadınlarının bu aralar en çok sorduğu soru Hasanağa Kadınlar Plajı açılacak mı açılmayacak mı sorusu ise yine askıda kalmış durumda. Çünkü Gençlik ve Spor Bakanlığı Hasanağa Gençlik Kampını Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devretmeye hazırlanıyor. Protokoller dahi tamamlanmış ancak konu evrak işlerine takılmış. Bursa Büyükşehir Belediyesi ise bu bölgeyi kadınlar plajı olarak tekrar hizmete mi açacak yoksa başka bir tasarrufu mu var bunlar da ayrı bir soru işareti olarak cevaplanmayı bekliyor. Ancak hazineye ait olan bu bölgenin akıbeti henüz belli değil. Sezon başlamış olmasına rağmen Hasanağa Gençlik Kampı'nın kapılarında hala kilit mevcut.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ise hazineden kendilerine devredileceği tarihi beklediklerini ifade etti. Biz şu an sadece o bölgede kötü görüntüyü engellemek adına en fazla çevre düzenlemesi yapabiliriz ifadeleri kullanıldı.

Gemlikli kadınlar ise biran önce kadınlar plajının hizmete girmesini istedi. 

Hasanağa Kadınlar Plajı'nın akıbeti belli olana kadar Kurşunlu Kadınlar Plajı kullanılabilir.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2020, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER