banner47

İşten Atılan İşçiler Yalnız Bırakılmadı

Geçtiğimiz günlerde iş akdleri feshedilen ve sendikal yetkileri ellerinden alınan Liman-İş Sendikası’na bağlı Gemport çalışanları yalnız bırakılmadı.

İşten Atılan İşçiler Yalnız Bırakılmadı
banner3

Geçtiğimiz günlerde iş akdleri feshedilen ve sendikal yetkileri ellerinden alınan Liman-İş Sendikası’na bağlı Gemport çalışanları yalnız bırakılmadı.

Haberin videosu için tıklayınız...

Geçtiğimiz Cuma günü Gemport Limanı’ndaki işlerine son verilen ve Liman-İş Sendikası şube yönetiminde bulunan dört işçi bugün öğle saatlerinde Eski Sahil Mevkii’nde bulunan bir lokalde basın açıklaması yaptı. Düzenlenen basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu katıldı. İşine son verilen Liman-İş Sendikası Şube Sorumlusu Gemport çalışanları, açıklamada Yıldırım Holding’in işçi kıyımı yaptığının altını çizerken yapılanlara şaşırmadıklarını ifade ettiler. “Sermaye her zaman kendi çıkar ve kazanımlarını ön planda tutar. Biz emekçiler de hak ve çıkarlarımızı korumak, yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için mücadele ederiz. Bu amaç doğrultusunda sendika şube yönetimine aday olduk fakat İşletme sahibi Mehmet Yıldırım, sendikayı da arkasına alarak bizleri tasfiye etmek için olanca gücünü kullandı. Mobinge maruz kaldık. Mehmet Yıldırım, Haklarını almak için konuyu yargıya taşıyan arkadaşlarımızı tehdit ederek davayı geri çektirmek istedi. Biri işçi temsilcisi olan ve davadan vazgeçmeyen dört arkadaşımızın iş akidlerini feshetti. “ şeklinde açıklama yapan işçiler, Gemlik Halkı’nın evlatlarına sahip çıkacağını ve haklı olanın kazanacağını söyledi.

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da “Seçme seçilme hakkı da, örgütlenme hakkı da, sendikal örgütlenme hakkı da bir günde ya da bir kişinin dudaklarını arasından kazanılan haklar değildir. Altında yüzlerce yıllık emek vardır. Yüzlerce, binlerce işçinin ödemiş olduğu bedellerle kazanılmış haklardır.” Diyerek atılan işçilerin yanında olduklarını belirtti.

Kayışoğlu’dan sonra konuşan CHP Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan “Yapılan özelleştirme ile gündeme gelen Yıldırım Holding, bugüne kadar Gemliklinin yanında olmak yerine Gemliklileri ötekileştirmiş ve Gemliklinin karşısında olmuştur. O günden bugüne kadar yapılmaması gereken ne varsa yapmak isteyen bir anlayışın ortaya çıkardığı bir sonuçla karşı karşıyayız.” Diyerek konuşmasına başlarken önce işten çıkarılmamış olanların arkadaşlarına destek olması gerektiğini sonra da Gemliklilerin elinden geleni yapması gerektiğini belirtti. “Bu işin sonu gelmez. Bugün işçiyi mağdur eden zihniyet yarın Gemlikliye de sıkıntı yaşatır. Bunu daha önce denediler. Özelleştirmeden sonra gözümüzün önünde termik santral yapmak istediler. Gemlik o gün duyarlılık göstermeseydi bu amaçlarına ulaşacaklardı. Sonra yanıcı, yakıcı, patlayıcı maddeleri kapasitelerini artırarak depolamak istediler yine Gemlik bir araya geldi ve engel oldu. Hâlâ bu risk devam ediyor. Karşımızda güvenliğimizi tehdit edip etmediği konusunda çok ciddi endişelerimiz olan işletme var. Belediye’nin yüzde 13,49’luk hissesini de satın aldıktan sonra bugün de böyle bir uygulamaya gitti. O satış kararı belediye meclisinden geçmeseydi belki de Gemliklilerin de hakları olan belediye hisseleri bu arkadaşların bu duruma düşmesine engel olacaktı.” Şeklinde konuşan Sertaslan “Bunları tarihe not düşmek istedim. Bunu ya hep beraber kotaracağız ya sonunda hep birlikte yok olacağız” dedi.

MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu “Yıldırım Holding Gemlik’e geldiği ilk günden beri maalesef Gemlik’e rağmen Gemlik’i yok sayan bir politika takip etmekte, Gemlik’in nimetlerinden azami ölçüde istifade edip vatandaşa külfet bırakmakta. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değil. Bu anlamda Cumhuriyet Halk Partisi ile müşterek bir mücadele içerisindeyiz. Aldığımız sonuçlar var. Gemlik’in yaşanabilir bir ilçe olmasını istiyoruz. Şayet bu böyle giderse bu sermayenin emek tanımaz, halk tanımaz, saygısız tavrı devam ederse Gemlik gibi çok güzel bir körfez şehri yaşanılmaz bir hâl alacak, sahiller muhtemelen konteyner depolama sahası olacak. Bu konuda en büyük sorumluluk merkezi ve yerel yönetimlere düşmekte ancak gerek merkezi yönetim gerek yerel yönetim bu konudaki gerekli hassasiyeti göstermiyor. Bu anlamda biz Gemlik’in, Gemlikli hemşerilerimizin ve işçi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız.” Şeklinde konuşurken yer yer sloganlarla kesilen basın toplantısı, yoğun katılım gösteren Gemliklilerin alkışları arasında sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2017, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER