banner47

Honda'dan, TOGG'a destek!

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda'nın tecrübesi, yerli otomobil TOGG için kullanılacak. Honda'nın nitelikli işçilerinin TOGG'a geçmesi bekleniyor.

Honda'dan, TOGG'a destek!
banner3

Türkiye'deki Civic Sedan üretimini eylül ayında sonlandıran ve Kocaeli'deki fabrikasını kapatan Honda, TOGG'a destek verecek.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından üretilecek yerli otomobil, elektrikli otomobil piyayasında söz sahibi olmak için artık gün sayıyor.

Honda'da çalışıp tecrübe kazanan, ancak fabrikanın kapanmasıyla işsiz kalan nitelikle personelin, TOGG çatısı altında toplanması planlanıyor.

FABRİKA MÜDÜRÜ TOGG'A TRANSFER OLDU

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'ın "Honda'daki en önemli şeyi aldık" açıklamasının ardından, Japon otomotiv devinin kapanan fabrikasının müdürü Murat Akdaş ve 63 kişilik ekibin TOGG'a geçiş yaptığı ortaya çıkmıştı.

Honda'dan ayrılan diğer nitelikli elemanların da fabrikanın kurulması sonrasında TOGG bünyesine geçmesi bekleniyor.

Transfer olan ekip, TOGG'un prototip atölyesinde çalışıyor. Tekniker ve operatörlerden oluşan ekip, şu anda TOGG'un gövdesini yapıyor.

Transferin yıldız ismi olan Murat Akdaş, TOGG'da kritik görevler üstlendi. 1997 yılında çalışmaya başladığı Honda Türkiye'de Fabrika Direktörlüğü görevini yürüten Akdaş, TOGG'da inşaat proje yönetimi ve üretim sorumluluğu pozisyonlarında görev yapacak.

Feyzi SARIKAYA

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan börekçi
Hakan börekçi - 2 yıl Önce

Keşke Honda personelinin Gemlik'te konut sıkıntısı çektiğini bu artan ev fiyatlarında ev alamadıklarını ve tokinin imese yaptığını togg çalışanlarına yapmadıgınıda haber yapsaydınız

SIRADAKİ HABER