banner47

Hayvanları Koruma Günü Gemlik'te Kutlandı

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Gemlik’te de organize edilen etkinliklerle kutlandı.

Hayvanları Koruma Günü Gemlik'te Kutlandı
banner3

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Gemlik’te de organize edilen etkinliklerle kutlandı. 

Fotoğraflar için tıklayınız...

Gemlik Belediyesi’nin Hayvan Severler ile birlikte düzenlediği Umurbey Hayvan Barınağındaki organizasyona HAYKONFED (Hayvan Hakları Konfederasyonu) Temsilcileri de katıldı. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre ve Veteriner Hekimler ile Sağlık İşleri Personelinin de katıldığı organizasyonda, yenilenen Hayvan Barınağının birimleri gezildi. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, yenilenen Veteriner İdari Binası, Ameliyathane, Mama Hazırlama Bölümü ve Hayvan Barınaklarının hayvan severlerin önerileri doğrultusunda geliştirileceğini söyledi.

HAYKONFED Gemlik Temsilcisi Ümran Akyavaş’ta yaptığı konuşmada, hayvan haklarına yönelik çalışmalar nedeniyle Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ve Sağlık İşleri Müdürü Sabri Emre’ye teşekkür etti. 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Koruma Gününün anlam ve önemini de belirten Ümran Akyavaş, “Türkiye’de ve tüm dünyada, birçok hayvan türü, mezbahalarda, taşımacılıkta ve faytonlarda, süt ve yumurta çiftliklerinde, hayvanat bahçelerinde, avcılıkta, petshop ve üretim çiftliklerinde, barınaklarda, kürk çiftliklerinde, yunus parklarında, hayvanlı sirklerde, deney laboratuvarlarında ve benzeri birçok tesis ve alanda, hakları acımasızca gasp edilerek ağır işkence koşulları altında yaşamaya mahkûm ediliyor. Bizler 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü vesilesiyle sesleniyoruz; Hayvanları hapsetmeye, zulmetmeye, katletmeye son verin. Hayvanlara Haklarını teslim edin” dedi.

Tür ayırmadan hayvanlara karşı işlenen tüm suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını isteyen Ümran Akyavaş, Hayvanların internet satışının, ithalat ve ihracatının yanı sıra, merdiven altı kayıt dışı üretiminin de sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Bakımevlerinin mevzuatta da yazıldığı gibi geçici olduğuna dikkat çeken Akyavaş, geçici rehabilitasyon merkezleri, hayvanların yuvalandırma çalışmaları gibi kalıcı çözümler istedi. Ümran Akyavaş, “Dünyada ve ülkemizde doğanın ve her türlü canlı türünün korunduğu, her canlının yaşamına saygı gösterildiği güzel günleri görmek umuduyla her 4 Ekim’de bu talepleri dile getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Hayvanlar ile iç içe bir gün geçiren Hayvan Severler, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol ve Sağlık İşleri Personeliyle piknik yapmayı da ihmal etmediler.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER